Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víno červené - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kuře a la kohoutek na víně

Kuře a la kohoutek na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

1. Stehna omýt, očistit, ze všech stran osolit. 2. V kastrolu rozpálit oba oleje a přidat nahrubo nakrájenou (očištěnou) mrkev a petržel. Po chvilce přidat cibuli…

Zmrzlina z červeného vína

Zmrzlina z červeného vína

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.Smetanu s mlékem dáme zahřát.Žloutky s cukrem…

Losos s rybízovou omáčkou

Losos s rybízovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Porce lososa nasolíme, zlehka opepříme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme omáčku. Do skleněné misky odvážíme rybízovou…

rozmarynaH

30 min

Krůtí krky na víně

Krůtí krky na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

V hrnci vhodném i do trouby orestujeme krky na sádle, aby se zatáhly a zabarvily. Pokud restujeme na pánvi, přesuneme orestované krky i s výpekem do pekáče. Zasypeme…

R.Rose

150 min

Králík po Španělsku

Králík po Španělsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Maso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků. Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a…

Masula

120 min

Ovíněné švestky

Ovíněné švestky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nejprve si připravíme redukci z vína a koření: víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, citr šťávu a koření a vaříme tak dlouho, dokud tekutina nezačne houstnout. Poté…

Danca

60 min

Ledvinky "Vzpomínka na léto"

Ledvinky "Vzpomínka na léto"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ledvinky nejlépe den předem očistíme, nakrájíme na proužky a dáme přes noc vymáčet do studené vody.Zeleninu očistíme a nakrájíme: cibuli na měsíčky, papriku a pórek na…

Danca

30 min

Kuřecí po lovecku

Kuřecí po lovecku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na…

Třešně v červeném víně

Třešně v červeném víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Třešně vypeckujte. Zalijte je vínem, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a nechte asi 15 minut za stálého míchání mírně povařit. Zakryté dobře vychlaďte. Podávejte s…

Cejn ,,Marengo"

Cejn ,,Marengo"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Cejny vykucháme a očistíme. Rozdělíme na porce. Porce co 2 – 3 mm prořízneme – viz foto. Tímto proříznutím přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci,…

Portugalské maso

Portugalské maso

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso nakrájíme na kousky (širší nudličky), osolíme a dáme do větší mísy. Zalijeme vínem s kořením a necháme minimálně 1,5 hodiny marinovat.Pak k masu přidáme ostatní…

Králík na červeném víně

Králík na červeném víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Králíka naporcujeme, osolíme, opaprikujeme a prudce opečeme na oleji. Vodu, víno, rozinky, bobkový list, pepř, masox a feferonku (chilli) povaříme. Opečeného králíka…

1 22 23 24 25 26 31