Mangoldové karbanátky s ovesnými vločkami
Recept ještě nebyl hodnocenMangoldové listy ( aj so stopkami ) vo vriacej vode povaríme 3min a scedíme. Spolu s cesnakom zomelieme na mäsovom mlynčeku. Slaninu narežeme na malé kocôčky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mangoldové listy ( aj so stopkami ) vo vriacej vode povaríme 3min a scedíme. Spolu s cesnakom zomelieme na mäsovom mlynčeku. Slaninu narežeme na malé kocôčky a…
Do velké mísy prosejeme mouku se solí a uprostřed uděláme důlek. Smícháme droždí s mlékem, pak vmícháme vodu a olej. Rozpuštěné droždí vlijeme do důlku v mouce a…
Kuskus uvaříme dle návodu na balení. Ovesné vločky rozmixujeme na jemno a tofu nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na jemno. Vše smícháme v míse,…
Karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme vo vode do polomäkka. Vločky za stáleho miešania opražíme, zalejeme vodou z karfiolu ( ak treba, dolejeme ďalšiu vodu ) a za…
K vločkám přidáme horkou vodu, promícháme a přidáme med s jogurtem. Asi 2 vrchovaté lžíce těsta poklademe na pekáček vyložený pečícím papírem, posypeme skořicí, přidáme…
Jablka oloupeme a pokrájíme na dílky. Dáme je do hrnce, zalijeme citronovou vodou (cidrem nebo vínem) a rozvaříme je na hustou kaši. Ochutíme 2-4 lžícemi třtinového…
Z mouky, vloček, cukru a másla uděláme drobenku. Formu si vymažeme máslem a poklademe oloupanými na silnější plátky nakrájenými jablky, posypeme skořicí a cukrem a…
Cibuľu a narezaný pór orestujeme na masle. Pridáme zemiaky narezané na menšie kocky, pridáme k póru, zalejeme mliekom, vývarom alebo bujónom.Osolíme, okoreníme a dusíme,…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Nejdříve spojíme kvásek, tekutiny a koření. Přidáme mouku, případně semínka a vločky a uhněteme těsto. Podle potřeby přidáme mouku, těsto by mělo být jemné, měkké, ale…
Z mléka, pudinkového prášku, vloček a krupičky uvařte kaši a oslaďte ji medem. Kaše by neměla být úplně tuhá, měla by být ale uvařená dohusta. Přimíchejte do ní mleté…
Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse…
Mandle nameleme na jemno a smícháme s ostatními ingrediencemi, pokud olej trošku nahřejeme a vmícháme do něj slad, bude se se sladem lépe pracovat. Měla by vzniknout…
Vločky nasypeme do vyšší misky, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme vejce, mouku a med a metličkou vše promícháme.Na pánvi rozehřejeme máslo a pomocí lžíce na ni klademe…
Vše smíchat v těsto a dělat lžičkou placičky na pečící papír. Pak na každou sušenku dám trošku kiwi gelu (marmeláda s kousky kiwi) péct na 200 stupňů.
Ovesné vločky vymačkáme a přidáme k nim ostatní suroviny. Propracujeme těstíčko a utvoříme válečky.Usmažíme je na oleji.
Vločky namočíme do mléka - nejméně na hodinu.Osolíme je a přivedeme k varu, pozvolna vaříme asi 15 minut. Poté přisypeme ovoce a ještě pět minut provaříme. Osladíme…
Vločky rozmixujeme. Pridáme vňať, soľ a vajíčko a dobre premiešame. Ak je cestíčko redšie, pridáme ešte mixované vločky. Necháme stáť (pozor, cestíčko zahustne ). Na…
Použijeme program Klasik (Základní). Používám vločky emko, jsou takové jemné jinak příprava klasická.
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto (Kynuté těsto). Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozválíme na plát o tloušťce asi 3/4…
Na máslo,orestujeme porek nakrájený na kolečka, přidáme vločky a lžíci krupičky, zalijeme vodou, přidáme vyloupaný hrášek, vegu a dusíme,až je zelenina měkká.Na závěr…
Všechny suroviny smícháme dohromady, nalijeme do (silikonové) formy a pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) asi 40 minut.
Vločky povaříme v osolené vodě asi 8 minut dohusta. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať, houby, osolíme a dusíme doměkka. Pak houby přidáme…
Podzimní Dny Marianne se blíží: S mobilní aplikací budou nákupy zábava
Holka u plotny radí: Jak na babiččinu zelňačku s klobásou a smetanou? Chuti pomůže vývar i dostatek kmínu
Grilování s Martinem Svatkem: Šéfkuchař radí, kdy přesně vyndat maso z lednice a kdy ho osolit, aby byly steaky dokonalé