Olejová bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenNejjednodušší recept na běžnou bábovku. Je jen na nás, zda jí vylepšíme tím, že do těsta přidáme navíc ještě sekané ořechy nebo rozinky. Jindy stačí jen bábovkovou formu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejjednodušší recept na běžnou bábovku. Je jen na nás, zda jí vylepšíme tím, že do těsta přidáme navíc ještě sekané ořechy nebo rozinky. Jindy stačí jen bábovkovou formu…
I když lze na domácí pizzu koupit těsto v prášku nebo dokonce hotové a chlazené, stačí nemnoho času a můžeme si dobré těsto na pizzu udělat v domácích podmínkách. Postup…
Vykrajované ořechové měsíčky s rumovou polevou vás vrátí do dětských let, kdy je naše babičky s oblibou připravovaly nejen na Vánoce. Pokud jste je ještě neochutnali,…
Není nad vůni čerstvě upečeného domácího pečiva. Pletýnky jsou díky sádlu křehké a krásně křupavé a trampské cigáro jim dodá pikantnost. Jsou výborné k pivo nebo vínu,…
Zapečené brambory mají mnoho způsobů přípravy. Tento recept je ze syrových bramborových plátků, tudíž ušetří jedno vaření. Přidat můžete oblíbené uzené maso či uzeninu a…
Tento recept oceníte zejména pokud máte ve svém okolí rybáře, který vás často zásobuje různými druhy právě ulovených ryb. Tuto polévku si navíc zvládnete připravit i…
Jednoduchý recept na výbornou pečeni. Výhodou je, že vše dáme do jednoho pekáče a můžeme věnovat čas domácnosti nebo kávičce. Z trouby vytahujeme barevný, výtečný a sytý…
Jahodová sezóna je v plném proudu, proto je vhodný čas připravit krémové řezy podle našeho receptu - výborné budou třeba k odpolední kávě. Nadýchaný piškot, lahodný…
Vychytaný recept na přípravu hermelínu se v sezóně grilování bude určitě hodit. Většina z nás už je masem přejedená. Mezi rychlejší alternativy patří měkký, smetanový a…
Žampiony i kuřecí prsa mají jemnou chuť a o to více se s nimi dá v kuchyni čarovat. Spojte je se smetanou a připravte si houbovou omáčku, která bude mít příjemnou chuť a…
Výborná krkovice naložená přes noc v lehce pikantní marinádě a poté dlouze pečená v troubě se vám bude rozplývat na jazyku. Vychutnejte si ji s výpekem zahuštěným cibulí…
Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená…
Pečenou husu u nás připravujeme tradičně zejména na svátek sv. Martina. Husu naporcujeme a vydatně posypeme solí a kmínem. Tajemstvím šťavnaté a měkoučké husy je dlouhé…
Retro recept našich babiček. Tuto polévku většinou dnešní děti ani neznají, ale kdysi se jí říkalo "dětská". Zde jsou jako zavářka použity noky, ale většinou se vařila s…
Křupavý, měkký, nadýchaný, voňavý a zcela domácí - to jsou všechna pojmenování, která můžete chlebu z tohoto receptu dát. Suroviny se vloží do pekárny a ta již pracuje…
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou…
Skvělá možnost jak zužitkovat mražené nebo sušené houby. Smetanové omáčky mají v naší kuchyni velkou tradici. A takové spojení vepřové plece, voňavých hub a lahodné…
Klasické halušky jsou z bramborového těsta, tyto nočky z jemného moučného. Budou se hodit jako rychlá příloha k omáčkám nebo jen tak se škvarečky ze slaniny a zelím.…
Indické placky naan jsou výbornou přílohou k indickým výrazným jídlům a omáčkám. Vykynuté těsto rozválejte a pečte v troubě krátce při vyšší teplotě. Recept je hrnkový,…
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Příprava krémové dýňové polévky je velmi snadná a rychlá. Intenzivní chuť rozmixované dýně je zde zjemněná smetanou. Podávat ji můžeme s krutony a opečenými dýňovými…
Naprostá klasika a nejběžnější způsob přípravy ledového či hlávkového salátu. Kouzlo tkví právě ve správném namíchání poměrů octa, cukru a soli. Každému chutná něco…
Pečeme s Ivou: Křupavé kořenové bagety jsou upečené jen z několika surovin. Delším kynutím však získají úžasnou chuť
Ledové pochoutky: V čem se od sebe odlišují zmrzlina, gelato, sorbet, šerbet a granita?
Nečekané překvapení: Kristína Nemčková končí v nejlepší restauraci světa, vítězka MasterChefa hledá nové výzvy