Rajská polévka se špeclemi
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo rozpustíme, přihodíme koření a bylinky dle chuti a zasypeme hladkou moukou, kterou necháme za občasného promíchání zpěnit lehce dorůžova - uděláme jíšku.K jíšce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo rozpustíme, přihodíme koření a bylinky dle chuti a zasypeme hladkou moukou, kterou necháme za občasného promíchání zpěnit lehce dorůžova - uděláme jíšku.K jíšce…
Vyzkoušejte jídlo s nádechem exotiky. Suroviny jsou lehce dostupné a příprava není vůbec náročná. Výsledný pokrm je skvělá možnost na zužitkování vařeného drůbežího masa…
Velké, tmavé a voňavé rohlíky se semínky jsou příjemně syté. Jaké ještě jsou? Pěkně pórovité a v ruce docela lehké; výborné, nadýchané, střídu se semínky mají poměrně…
Velké, tmavé a voňavé rohlíky se semínky jsou příjemně syté. Jaké ještě jsou? Pěkně pórovité a v ruce docela lehké; výborné, nadýchané, střídu se semínky mají poměrně…
Výpečky z vepřového masa jsou velmi jednoduché na přípravu. K masu přidáme cibuli a hrášek, k dochucení postačí jen kmín a česnek a pak pomalu pečeme v troubě. Jako…
Kloboučky žampionů plněné vajíčkem, s česnekovým bokem, dušené na směsi zeleniny provoněné rozmarýnem, budou lahodit nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. K této…
Na loukách začínají pomalu svítit žluté květy pampelišek, které také můžete zužitkovat v kuchyni. Pampeliškový med je velice snadný na přípravu a pomůže v boji proti…
Pohanka se řadí mezi přirozeně bezlepkovou potravinu. Je výživná, plná vitamínů a pro tělo prospěšných látek. Stačí ji nechat odstát v horké vodě a mezitím k ní udělat…
Z krásných květů hojně rostoucích pampelišek a sedmikrásek můžeme připravit jednoduchý sirup. Dochutíme ho citrony a pomerančem. Příprava je velmi snadná a výsledný…
Horké letní dny jsou za rohem a neodmyslitelně k nim patří stále oblíbenější příprava domácích limonád. Nakyslá chuť limonády z rebarbory vás zaručeně osvěží a bude tak…
Vitamíny a zdraví prospěšnými látkami nabitá polévka je zvláště vhodná pro lidi, kteří omezují spotřebu masa. Jednou z mnoha výhod červené čočky je, že nemá slupku jako…
Polenta je kukuřičná krupice, ze které se vaří přílohová kaše. Vychladlou ztuhlou polentu můžete také nakrájet a osmažit. Pro vylepšení chuti do ní můžete přidat medvědí…
Jednoduché, chutné a výživné pokrmy má rád každý. A když se skládají ze sezónních a místních surovin, je to bod navíc. Využijte sezóny chřestu a připravte si brunch z…
Louka plná žlutých pampeliškových květu lahodí našemu oku. Květy však mají své využití v kuchyni, připravit z nich můžeme třeba sirup, kterým si můžeme osladit čaj, nebo…
Nejen pro naprosté začátečníky je tato rychlá banánová buchta. Nenáročná je příprava těsta, kdy všechny suroviny společně smícháte v hladké těsto. V oblíbené formě jej…
Konec léta bývá ve znamení ostružin a kromě pečených moučníků a taktéž různých zmrzlin a nanuků z nich můžete rodině připravit i osvěžující poháry dozdobené oslazenou…
Konec léta bývá ve znamení ostružin a kromě pečených moučníků a taktéž různých zmrzlin a nanuků z nich můžete rodině připravit i osvěžující poháry dozdobené oslazenou…
Máte raději mléčnou rýži na studeno, anebo horkou rýžovou kaši přímo z plotny? V zimě upřednostním horkou rýžovou kaši a v létě chlazenou mléčnou rýži ve skleničce. V…
Jaro ze země konečně vylákalo první zelené bylinky – mladé kopřivy. Můžeme si je upravit na mnoho způsobů, třeba z nich uvařit polévku. V polévce kopřiva působí…
Reveň alias rebarbora je výjimečná zelenina se specifickou kyselou chutí, která se připravuje jako ovoce. Pokud si ji chcete uchovat na zimu, svařte ji s medem. Použijte…
Nenáročným, ale velmi chutným a zajímavým moučníkem je francouzská galette. Křehké tukové těsto je naplněno borůvkovou směsí s vůní vanilky. Z čerstvých borůvek bude…
Křehké tukové těsto je u těchto galetek ozvláštněno mandlovou moukou. Chuťově se tak skvěle doplní i s ovocnou náplní, na kterou jsou v tomto případě zvoleny šťavnaté a…
Tato limonáda pohladí chuťové pohárky, zrelaxuje duši. Meduňka je malý bylinkový zázrak! Tuto limonádu je lepší připravit předem a louhovat minimálně 3 hodiny, ideálně…
Tato limonáda pohladí chuťové pohárky, zrelaxuje duši. Meduňka je malý bylinkový zázrak! Tuto limonádu je lepší připravit předem a louhovat minimálně 3 hodiny, ideálně…
Kuskus i kebab: Letní recepty, na kterých si pochutná každý
Pečeme s Ivou: Jak snadno a efektivně založit domácí žitný kvásek na pečení chleba? Tento návod je praktický a zvládne jej každý
Pan de muerto: Mexické kynuté bochánky voní anýzem a pomerančovými květy a jsou nadýchané jako obláček