Pampeliškový sirup podle Elišky
Recept ještě nebyl hodnocenLouka plná žlutých pampeliškových květu lahodí našemu oku. Květy však mají své využití v kuchyni, připravit z nich můžeme třeba sirup, kterým si můžeme osladit čaj, nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Louka plná žlutých pampeliškových květu lahodí našemu oku. Květy však mají své využití v kuchyni, připravit z nich můžeme třeba sirup, kterým si můžeme osladit čaj, nebo…
Nejen pro naprosté začátečníky je tato rychlá banánová buchta. Nenáročná je příprava těsta, kdy všechny suroviny společně smícháte v hladké těsto. V oblíbené formě jej…
Konec léta bývá ve znamení ostružin a kromě pečených moučníků a taktéž různých zmrzlin a nanuků z nich můžete rodině připravit i osvěžující poháry dozdobené oslazenou…
Konec léta bývá ve znamení ostružin a kromě pečených moučníků a taktéž různých zmrzlin a nanuků z nich můžete rodině připravit i osvěžující poháry dozdobené oslazenou…
Máte raději mléčnou rýži na studeno, anebo horkou rýžovou kaši přímo z plotny? V zimě upřednostním horkou rýžovou kaši a v létě chlazenou mléčnou rýži ve skleničce. V…
Jaro ze země konečně vylákalo první zelené bylinky – mladé kopřivy. Můžeme si je upravit na mnoho způsobů, třeba z nich uvařit polévku. V polévce kopřiva působí…
Reveň alias rebarbora je výjimečná zelenina se specifickou kyselou chutí, která se připravuje jako ovoce. Pokud si ji chcete uchovat na zimu, svařte ji s medem. Použijte…
Nenáročným, ale velmi chutným a zajímavým moučníkem je francouzská galette. Křehké tukové těsto je naplněno borůvkovou směsí s vůní vanilky. Z čerstvých borůvek bude…
Křehké tukové těsto je u těchto galetek ozvláštněno mandlovou moukou. Chuťově se tak skvěle doplní i s ovocnou náplní, na kterou jsou v tomto případě zvoleny šťavnaté a…
Tato limonáda pohladí chuťové pohárky, zrelaxuje duši. Meduňka je malý bylinkový zázrak! Tuto limonádu je lepší připravit předem a louhovat minimálně 3 hodiny, ideálně…
Tato limonáda pohladí chuťové pohárky, zrelaxuje duši. Meduňka je malý bylinkový zázrak! Tuto limonádu je lepší připravit předem a louhovat minimálně 3 hodiny, ideálně…
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou můžeme v horkých letních dnech podávat i jako oběd. Opečené kuřecí maso je zde vhodně doplněno o tučné sýry, které nás…
Králík vyžaduje dokonalou přípravu, aby byl šťavnatý. V tomto receptu se stehna pečou v bylinkovém rozvaru, který zachová jejich křehkost a šťavnatost. Na talíři je pak…
Upečte si nejlepší pizzu podle našeho receptu sami doma – zjistíte, že příprava je překvapivě jednoduchá. Vše začíná u dokonalého těsta. Náplň a její ochucení už je jen…
Pohostěte návštěvu zajímavě tvarovaným slaným copem. Na jeho upečení je třeba mít do trouby chlebíčkovou formu, ale když ho pak v ní nesete na stůl, vypadá opravdu…
Pampeliškový med připravujeme ze žlutě rozkvetlých kvítků v prvních jarních dnech. Jeho příprava je nenáročná. Kvítky povaříme s citronem, necháme vyluhovat a další den…
Tuto polévku se zajímavou navinulou chutí připravíme snadno ze šťovíku a zakysané smetany. Podáváme ji s osmaženými kostičkami rohlíku a ztraceným vejcem, případně…
Tenká vrstva těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte i vy. Na…
Med z květů lípy a černého bezu krásně voní a v období nachlazení a chřipek vám bude dobrým pomocníkem. Med je příjemně slaďoučký a vychutnáte si ho namazaný na krajíčku…
Na plněné taštičky s ouškem, vypadající jako maličké visací zámky, můžeme použít jakékoliv oblíbené kynuté sladké těsto. Naše zámečky jsou upečené s tuhými švestkovými…
Pampeliškový med má v naší kuchyni už také jistou pozici. Vždy na jaře, jakmile jsou k květu, je to čas na přípravu medu. Kvítky stačí povařit, nechat vyluhovat a poté…
Na plněné taštičky s ouškem, vypadající jako maličké visací zámky, můžeme použít jakékoliv oblíbené kynuté sladké těsto. Naše zámečky jsou upečené s tuhými švestkovými…
Jistě netradiční kombinací je spojení chřestu a jahod. Avšak věřte, že se spolu skvěle doplňují, zvlášť, když je dochutíme ještě parmazánovou omáčkou ze smetany. Tento…
Křupavé kynuté smažené placky, tedy langoše, jsou tradičním občerstvením na různých kulturních akcích nebo i na koupalištích. Snadno si je však můžeme připravit i doma.…
Jak udělat slanou granolu: Skvěle se hodí na saláty, jogurty i zeleninové pokrmy. Je výživná a křupavá
Jak na kuře na zelenině: Dopřejte si ho v mnoha obměnách. Upečte ho na kořenové zelenině i na zelí
Flake pastry: Jednoduché listové těsto je hotové za patnáct minut, zvládne ho i začátečník, důležité je správně použít máslo