Kari cibule na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenNa grilu můžeme připravit téměř cokoliv a vždy to bude chutnat skvěle. Grilovaná cibule, předem marinovaná v kari, má zajímavou kořeněnou chuť a bude skvělou přílohu k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na grilu můžeme připravit téměř cokoliv a vždy to bude chutnat skvěle. Grilovaná cibule, předem marinovaná v kari, má zajímavou kořeněnou chuť a bude skvělou přílohu k…
Tyto dobré kynuté placičky z kuřecího masa, papriky a cibule můžeme ugrilovat a podávat jako pečivo ke grilování, nebo je jednoduše upečeme v troubě. Příprava je velmi…
Čas dozrávání jahod přímo vybízí k mlsání těchto sladkých voňavých plodů. Můžete je konzumovat nejen v koktejlech, koláčích a šampaňském. Zkuste připravit jahodové …
Brambory a zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na hranolky, zeleninu na kostičky. Vše omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu.Přidáme oloupanou…
Grilovaný ananas získává na intenzitě chuti díky karamelizaci na grilu, zatímco rumový lák přidává jemný nádech exotiky a sladké opojení. Tento dezert je skvělým…
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky je zdravý pokrm, který kombinuje jemnou chuť řapíkatého celeru s dušenými vepřovými plátky. Vepřové maso dodává pokrmu bohatou…
Tento pokrm spojuje jemně dušené vepřové žaludky v krémové smetanové omáčce s křupavými bramboráčky dochucenými aromatickým tymiánem. Perfektní pro jedlíky hledající…
Tento klasický italský chléb skvěle chutná a voní po olivovém oleji. Do těsta přidáme preferment, díky kterému bude focaccia krásně nadýchaná. Zajímavou chuť jí dodají i…
Tento klasický italský chléb skvěle chutná a voní po olivovém oleji. Do těsta přidáme preferment, díky kterému bude focaccia krásně nadýchaná. Zajímavou chuť jí dodají i…
Lněné semínko zvýší nutriční hodnotu každého připravovaného pokrmu. V tomto případě to jsou chutné tyčinky, vhodné jako malé pohoštění k pivu, vínu či jen tak na mlsání.…
Máte možnost získat domácího králíka? A váháte nad jeho úpravou? Zkuste variantu s houbovo - smetanovou omáčkou podle osvědčeného receptu. Skvělé jemné maso a lahodná…
Mladé zelí má jemnou a osvěžující chuť. Připravit z něj můžete třeba tuto skvělou polévku. Kromě zelí do ní patří také brambory a kopr. Zahuštěna je klasickou jíškou a…
Tento dort připravíme z kakaového korpusu, který je díky jablkům příjemně vláčný. Korpus pokapeme rumem a potřeme vanilkovým pudinkovým krémem. Na závěr dort zalijeme…
Máte odvahu experimentovat v kuchyni? A máte i potřebné suroviny k tomu? Můžete vyzkoušet omáčku s krůtím masem, naloženým v olivovém oleji spolu s citróny. Podle autora…
Palačinky tradičně připravujeme zejména v jejich sladké verzi. V tomto receptu se však můžete inspirovat a připravit smažené palačinky plněné masovou směsí z vařených…
Třešňový koláč s ořechovým těstem je dokonalou kombinací šťavnatých třešní a jemného ořechového základu. Ořechové těsto dodává koláči bohatou, máslovou a příjemnou…
Zmrzlinu ocení malí i velcí zejména během horkých letních dnů. Ale i na jaře můžeme zpracovat ovoce, které máme na zahradě. Z čerstvých třešní a rebarbory připravíme za…
Pokud máte rádi čokoládu a arašídové máslo, jsou tyto řezy pro vás ty pravé. Čokoládové těsto provoněné kávou a vanilkou potřete náplní z arašídového másla a na náplň…
Tato polévka připravená z uzeného vývaru krásně voní. Přidáme do ní i řapíkatý celer, který připravíme na páře, aby si zachoval vitamíny a svěží chuť. Trochu pikantnosti…
Třešňová povidla v sobě nesou chuť léta a sladkost třešní. Připravují se pomalým vařením třešní s cukrem, čímž se dosáhne husté konzistence a bohaté chuti. Domácí…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Tuto jednoduchou rajčatovou polévku ovoněnou koprem připravíme velmi rychle. Vše stačí jen krátce povařit. Polévku podáváme s krutonky a ozdobným motýlkem, kterého…