Kedlubnovka
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi rychlou na přípravu a chutnou polévkou je tato kedlubnovka. Její základ tvoří ovesné vločky orestované s cibulí, ke kterým přidáme nastrouhanou kedlubnu. Spolu s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velmi rychlou na přípravu a chutnou polévkou je tato kedlubnovka. Její základ tvoří ovesné vločky orestované s cibulí, ke kterým přidáme nastrouhanou kedlubnu. Spolu s…
Maso z candáta je velmi jemné a postrádá typický rybí zápach, takže jej ocení i ti, kteří rybám běžně neholdují. Rybě nejvíce sluší snadná úprava na másle a v kombinaci…
Jak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
Připravte si osvěžující salát z čerstvé mladé cukety. V horkých letních dnech nejlépe chutná vychlazený, jako doplněk k obědu, můžeme ho také podávat v misce na svačinu…
Nakládání okurek patří k létu. Každá rodina má svůj osvědčený a oblíbený recept, na který nedá dopustit. Pro inspiraci a vyzkoušení zvolte ale občas i jiný recept. Třeba…
Červená čočka obsahuje spoustu důležitých vitamínů a má velký přínos pro naše zdraví. Dušená spolu s cuketou a rajčaty, ochucená bylinkami, je připravená během chvilky…
S parným létem se také pojí sklizeň sezónního ovoce, z jehož přebytků můžeme připravit lahodnou domácí marmeládu. Příjemně sladkou broskvovou marmeládou můžete naplnit…
Připravte k nedělnímu odpolednímu mlsání řezy z křehkého lineckého těsta s jemnou broskvovou náplní a čepicí zapečené krémové vrstvy ze zakysané smetany. Rozležením v…
Z listového těsta můžeme připravit spoustu různých sladkých moučníků. Křupavé taštičky, plněné meruňkovým džemem a jablečnou nebo tvarohovou náplní, budou ze stolu mizet…
V osolené vodě krátce povaříme do poloměkka brambory nakrájené na kostičky.Přidáme tmavou jíšku, kterou jsme udělali z tuku a hladké mouky, předem namočené houby, cuketu…
Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…
Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…
Cupcakes jsou malé kompletní dortíky. Čím méně máte těsta, tím více krému a ozdobiček na ně použijte. Dortíky jsou velmi oblíbené pro svoji rozmanitost a vcelku rychlou…
Mirabelkový kompot je ideální způsob, jak si vychutnat sezónní ovoce po celý rok. Je to lahodná a osvěžující pochoutka, která přináší sladkou chuť léta do každého sousta…
V tomto výborném letním koláči se snoubí šťavnaté a sladkokyselé ostružiny s jemnou mandlovou chutí, kterou najdeme v těstě i v máslové náplni. Do náplně přidáme i…
Banánové lívanečky s jablečnou omáčkou vykouzlí úsměv na tváří nejenom dětem ale i dospělým. Jejich chuť vás zaručeně dostane a najdou si pravidelné místo mezi vámi…
Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…
Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…
Masovo-zeleninový nákyp je výborný nápad na letní pokrm. Kousků vhodné zeleniny se najde dost v chladničce a nákyp se po nezbytné přípravě surovin zapeče v jednom…
Mini dortíky různých tvarů a příchutí si snadno můžete připravit na další oslavu. Vespod je nadýchaný piškot, který má na sobě vrstvu krému libovolné chuti, od…
Mini dortíky různých tvarů a příchutí si snadno můžete připravit na další oslavu. Vespod je nadýchaný piškot, který má na sobě vrstvu krému libovolné chuti, od…
Mini dortíky různých tvarů a příchutí si snadno můžete připravit na další oslavu. Vespod je nadýchaný piškot, který má na sobě vrstvu krému libovolné chuti, od…
Tradiční velikonoční beránek se dá upéct na spoustu způsobů, zkuste třeba tento - z piškotového těsta. Hotový moučník bude nadýchaný a voňavý citronovou kůrou. Stačí ho…
Jak používat dietní recepty uvedené v našem jídelníčku?
Jak na ty nejlepší celerové řízky? Předvařte celer ve vývaru a pak jej obalte se sýrem a šunkou, chuť je fantastická
Hitem letošního podzimu je černý česnek. Fantastické dochucovadlo vylepší pečené maso i obyčejnou smaženici