Kuřecí prsa na paprice
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozpáléném oleji osmahneme osolená a opepřená prsa, aby se zatáhla.Pak maso vyndáme, osmahneme mouku jen do světlé barvy a pak ke konci vmícháme papriku. Ihned…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozpáléném oleji osmahneme osolená a opepřená prsa, aby se zatáhla.Pak maso vyndáme, osmahneme mouku jen do světlé barvy a pak ke konci vmícháme papriku. Ihned…
Z masa nařežeme silnější plátky, přes folii mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Po obou stranách zlehka posypeme citronovým pepřem a jen z jedné strany malinko…
Chutě asijských pokrmů získávají stále větší oblibu. Možnost nákupu exotických surovin a šikovnost českých hospodyněk nám nabízí stále nové a neotřelé nápady na jejich…
Kuřecí stehna vylepšíme vsunutím plátku másla pod kůži a poctivě potřeme vytvořenou marinádou. Necháme odležet v chladu asi 60 minut. Stehna vložíme do pekáče,…
Slepici vaříme v osolené vodě na polévku spolu s kuličkami pepře a nového koření (6+3 nebo podle zvyku). Téměř doměkka uvařenou slípku naporcujeme, (do omáčky používám…
Kuřecí řízky nikdy nemyjeme, pouze osušíme a nakrájíme na plátky, potřeme marinádou smíchanou ze všech uvedených ingrediencí a necháme nejlépe přes noc rozležet v chladu…
Maso očistíme, osušíme, pod kůží uděláme menší kapsičky. V misce ze všech ingrediencí smícháme marinádu, kterou opatrně malou lžičkou vyplníme připravené podkožní…
Vydatná jarní polévka s pohankovou lámankou. V polévce sama změkne, nemusí se vařit a zachová si tak cenný rutin. Pokud polévku vaříme v době, kdy nerostou kopřivy,…
Aspikové misky, které v sobě ukrývají jarní křupavý a svěží chřest spolu s vejci, jsou doplněny bylinkami a vychucenou želatinou. Přidejte pouze čerstvé voňavé pečivo a…
Drůbeží játra jsou levná, dobrá a plná vitamínů. Připravíme je velmi snadno. V kombinaci se zelenými fazolovými lusky a hráškem budou na talíři vypadat pěkně a chutnat…
Připravte si lehkou a výživnou cuketovou polévku, která spojuje silný vývar s krémovou texturou. Je rychle hotová, jednoduchá na přípravu a sýr její chuť ještě vylepší.
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a rychle zalijeme vývarem, aby nám…
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Připravte tymiánové krůtí plátky s jarními hráškovými lusky posypanými dokřupava osmaženou slaninou. S přílohou z nových brambor vznikne výborný pokrm. Jak píše autor…
Hluchavka bílá je rostlinou, která je u nás brána v podstatě za plevel. Ve skutečnosti jde ale o účinnou léčivku, jež pomáhá vnitřně i zevně. Většinou se používá k…
Květák má skvělou a jemnou chuť, která se dá dobře kombinovat. V tomto pokrmu ho ochutíme kokosem, zázvorem a kari, díky tomu bude mít jídlo exotický nádech. Pokrm…
Do zapekacej misy uložíme narezané paradajky a papriku. Mäso rýchlo opečieme na oleji z oboch strán a uložíme na zeleninu. Obložíme narezanou cibuľou, strúčikami…
Kachnu důkladně opláchneme studenou vodou a vložíme do pekáče. Jemně můžeme vymazat špetkou másla. Dno pekáče vyplníme cibulkou, kachnu mírně osolíme a pokmínujeme a…
Do pekáče si dáme rozkrájené máslo, na něj poskládáme anglickou slaninu a na ní položíme kuře(dala jsem rozporcované)které potřeme kouskem másla, osolíme a opepříme a…
Nejprve připravíme papriky, které upečeme nebo opálíme flambovací pistolí. Když povrch paprik ztmavne, vložíme je na chvíli do mikrotenového sáčku a necháme zchladnout.…
Krůtí maso nakrájíme na kostky. V kastrolu nebo na pánvi roztopíme kousek másla, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Nyní přihodíme maso, necháme ho až…
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou, přendáme do misky a necháme vychladnout. Poté přimícháme brynzu a posekané bylinky. Do prsou vytvoříme nožem…
Na trošce olivového oleje a jedné lžíci másla opečeme králičí stehna. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přendáme do pekáčku, přidáme…
Cuketu oloupat, očistit, nakrájet na kostičky. V hlubokém hrnci rozpálit máslo + olej, do sklovita osmahnout cibuli nadrobno, přidat česnek a quinou a krátce orestovat.…
Biskupský beránek: Vláčný moučník voní ovocem a čokoládou a podle našeho receptu ho připraví i pekařští začátečníci bez zkušeností
Trdelníky z kynutého těsta: Zatímco na trhu za něj dáte kolem 80 Kč, stejně velký doma vyjde na 12 Kč, příprava není nijak složitá
Závin i bez těsta? Rychlé jablečné rolky z tortilly voní karamelem a skořicí a na stole jsou do půlhodinky