Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Recept ještě nebyl hodnocenKuře na paprice miluje většina z nás už od dětství, ale s chutí si ho dáme i v dospělosti. Jemné a šťavnaté maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou podáváme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 39 kJ / 9 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,67 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,27 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,33 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kuře na paprice miluje většina z nás už od dětství, ale s chutí si ho dáme i v dospělosti. Jemné a šťavnaté maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou podáváme s…
S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného…
Šťavnatá kuřecí stehna jsou marinovaná a pak pečená v troubě. Příprava není nijak složitá, takže ji zvládne úplně každý. Jakmile pikantní pečená kuřecí stehna jednou…
Recept na snadné kuřecí nudličky ve smetanové omáčce oceníte zejména tehdy, pokud potřebujete rychle uvařit oběd či večeři. Jedná se o základní krémovou omáčku, kterou…
Máte chuť na kuře na smetaně? V tlakovém hrnci máte oběd hotový za pár minut a téměř bez práce. Místo klasické smetany použijete zakysanou, která dodá omáčce osvěžující…
Kuřecí prsa v jemné omáčce budou skvělou večeří, kterou se zavděčíte i těm nejnáročnějším strávníkům a připraví ji i začátečníci. Ke smetanové omáčce z kuřecího vývaru…
Velmi jednoduchá úprava kuřecího nebo slepičího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. Kuřecí maso je zdrojem zinku a zvyšuje imunitu. Obzvláště v dětském…
I když příprava tohoto jídla zabere poměrně hodně času, určitě to stojí za to. Dlouze pečený kohout v omáčce s celerem, cibulí a hořčicí vám určitě zachutná a stane se…
Blesková úprava kuřecího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. V mžiku máte na stole chutný oběd nebo večeři. Hořčice dodá jídlu pikantní chuť, kterou můžete…
Rychlá omáčka dochucená worcesterem, se strouhaným vejcem doplní skvěle jemné plátky krůtího masa. Podušené maso poté můžeme doplnit jakoukoliv vhodnou přílohou.…
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle našeho receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je…
Šťavnatými kuřecími prsíčky v omáčce z výpeku a bílého vína podávanými se zeleninovou přílohou, hranolky nebo opečenými bramborami, příjemně překvapíte každého strávníka…
Kdo má rád kořeněné orientální chutě, ten jistě zná i jedno z tradičních jídel, butter chicken, neboli máslové kuře. Kousky orestovaného kuřecího masa jsou podávány s…
Snadný recept na rychlý oběd. Je to vlastně odlehčenější variace na americké mac and cheese. Brokolice je šikovně schovaná, že ji nevyplivnou ani odpůrci zeleniny.…
Kuřecí křídla pro opravdové gurmány. Marináda z jednoduchých a dostupných ingrediencí spolu s kuřecím masem tvoří dokonalou kombinaci chutí a vůní. Můžeme je připravit v…
Krémová polévka z cukety je doplněná sýrem a zachutná každému, kdo má krémové polévky v oblibě. Cuketovou polévku si užijete v sezoně z mladých nepřerostlých cuket,…
Kuřecí maso ovoněné kombinací bylinek, česneku a cibule ve smetanové omáčce se hodí jako rychlá večeře nebo vydatný oběd. Pro milovníky omáček na těstoviny je to ideální…
Ne nadarmo se říká že v jednoduchosti je krása. Přesně to platí o špagetách, které můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte špagety s restovaným kuřecím masem,…
Rychlovku v podobě masové směsi se zeleninou najdeme v tomto receptu. Kousky kuřecího masa doplní růžičky brokolice a kousky čerstvých nebo sušených hub. Omáčku pak…
Zapečené kuřecí maso se žampióny a sýrem má své místo v našem přehledu víkendových obědů, které se uvaří téměř bez práce. Vše stačí jen nakrájet, dát na pekáček a upéct.…
Zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme koření a všechnu zeleninu. Restujeme cca 5 minut.Orestovanou zeleninu…
Jemné kuřecí maso s houbovou smetanovou omáčkou je milovaná klasika napříč generacemi. Vyzkoušejte ho připravit a podávat s dobře připravenými šťouchanými bramborami.…
Králičí játra jsou opravdová delikatesa. Krásně orestovaná dozlatova, s kmínem, nasekanou zelenou petrželkou a osmaženou cibulkou chutnají naprosto božsky. Šťáva z…
Dýňová polévka nesmí na podzim chybět. Ať už z hokaido nebo máslové dýně. V tomto receptu se můžete inspirovat lahodnou a zahřívací polévkou z dýně máslové, s bramborem,…