Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí řízky podélně rozřízneme a přes igelit lehce naklepeme. Alobal si lehce pomastíme olejem a poklademe kuřecím masem tak, aby tvořilo souvislý plát.Maso poprášíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí řízky podélně rozřízneme a přes igelit lehce naklepeme. Alobal si lehce pomastíme olejem a poklademe kuřecím masem tak, aby tvořilo souvislý plát.Maso poprášíme…
Nejdříve očistíme krevety- odtrhneme hlavu, oloupeme krunýř, na hřbetu uděláme řez a vyndáme cévu. Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k…
Růžičky brokolice vložíme do vroucí vody, povaříme na skus cca 3 minuty, scedíme, dáme do ledové vody (aby zůstala krásně zelená) a na sítu necháme okapat.Kuřecí maso …
Na olivovém oleji osmahneme cibuli nakrájenou na drobno. Postupně přidáváme pokrájený česnek, mrkev nakrájenou na kolečka a kapii na kostičky. Osolíme, přiklopíme a…
Pokrmy s kuřecím masem jsou zárukou rychlé přípravy s chutným a výživným výsledkem. V tomto receptu přinášíme recept na restovaná kuřecí prsa v mrkvové omáčce, kterou…
O uvaření kuřecích stehen se v tomto receptu postará tlakový hrnec. A mezitím, co se stehna vaří, my připravíme skvělou smetanovo-celerovou omáčku s trochou štiplavého…
Díky tlakovému hrnci připravíme z krůtích křídel a zeleniny výborné jídlo během chvíle. Křídla opečeme, pak podusíme v tlakovém hrnci spolu s cibulí, česnekem a…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze…
Lišky díky své specifické chuti patří k velmi oblíbeným druhům hub. V této omáčce jejich chuť dobře vynikne v kombinaci s česnekem a vínem. Omáčka se skvěle hodí k…
Výbornou podzimní polévku z dýně a kuřecího vývaru provoněnou muškátovým oříškem můžeme připravit za pomoci varného mixéru. Polévku po rozmixování zjemníme smetanou.…
Krémová čedarová polévka s brokolicí a opečenou slaninou je lahodný a sytý pokrm, ideální pro chladné dny. Spojuje jemnou texturu sýra, svěží brokolici a voňavou slaninu…
Lžíci olivového oleje rozehřejeme, kuřecí kostky osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova, asi 3 minuty. Můžeme přihodit snítku čerstvého tymiánu. Maso po opečení…
Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na půlměsíčky. Cibulku nakrájíme nadrobno.Stehna s kůží z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme, poté do většího…
Čtvrtinu chilli papričky, zbavené žeber a semínek, nakrájejte na jemňoulinké nudličky. Zbytek rozmixujte se zázvorem, česnekem, všemi stonky a třetinou lístků koriandru…
Ze všeho nejdřív připravíme maso: ňadérko řádně omyjeme, osušíme a překrájíme na kostky velikosti sousta. Přemístíme do uzavíratelné krabičky (misky), ve které budeme…
Den předem si nakrájíme kuřecí prsa na proužky (kousky dle libosti), vložíme do misky a zalijeme vývarem (studeným) ideálně čerstvým domácím, pokud není tak nouzově z…
Mrkvu pokrájame na hranolky, celer na 1 cm kúsky, cibuľu na drobno, sušené paradajky na menšie kúsky, polovicu slaniny na kocky, druhú polovicu na plátky. Morčacie…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme ji restovat dozlatova v hrnci. Pak přidáme kuřecí maso a opékáme, až zbělá. Přihodíme nakrájenou cibuli, nasekané stroužky…
1. Na 3 PL (45 g) másla orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené maso (3 x 3 cm) a restujeme ho dokud se neodvaří všechny šťáva,…
Připravíme pekáček, vyložíme ho pečícím papírem a vložíme rozkrojenou hlavičku česneku. Pokapeme olejem a pečeme asi 30 minut na 180°C.Brambory dáme vařit spolu s…
Kuře naporcujeme tak, že získáme stehna a prsa s křídelní kostí. Porce kuřete bohatě osolíme a nachystáme si plátky másla, lístky šalvěje a najemno nasekanou…
V pekáči orestujeme na oleji cibuli nakrájenou na kostičky a česnek na malé kousky. Stehna osolíme, opepříme, přidáme do pekáče a orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme…
Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Chvilku smažíme a přidáme plátky masa a zprudka opečeme. Ochutíme solí,…
Mírně ztuhlá játra nakrájíme na širší nudličky. Nakrájenou cibuli orestujeme, přidáme játra, lisovaný česnek a pepř a za stálého míchání restujeme do růžova. Přidáme…
Ochutnejte pomazánku rillettes. Tato luxusnější paštika s francouzským šarmem vás dostane
Cuketové zelí podle Jaroslava Sapíka máte hotové za pár minut: Nešetřete kmínem, radí slavný šéfkuchař
Sojanéza veganům zachraňuje Vánoce: Bez téhle falešné majonézy si totiž bramborový salát nedají