Vajíčková omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenVelikonoční svátky jsou neodmyslitelně spojeny s vajíčky. Využijte těch natvrdo uvařených a připravte rodině něco jiného než klasickou vajíčkovou pomazánku. Určitě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velikonoční svátky jsou neodmyslitelně spojeny s vajíčky. Využijte těch natvrdo uvařených a připravte rodině něco jiného než klasickou vajíčkovou pomazánku. Určitě…
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s…
Kousky vepřového masa, vařené do dokonalé měkkosti. Každá lžíce tohoto guláše je cestou do srdce české kuchyně, kde se spojuje chuť masa s výraznou vůní koření. Výborný…
Jazyky omyjeme a uvaříme se zeleninou a kořením doměkka. V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme.Na omáčku rozpustíme máslo a necháme…
Snadný a rychlý oběd v podobě těstovin s sýrovou omáčkou, ten snad ocení všichni. Jemná, ale ideálně slaná omáčka vznikne kombinací sýru, slaniny a smetany. Do ní v…
Čočka je plnohodnotná, výživná a chutná potravina, která je stará několik tisíc let. Asi nejznámější recept z ní je čočka na kyselo. Je to jednoduché a levné jídlo,…
Chutný a sytý oběd zvládnete připravit za pouhou půlhodinku. Bramborové gnocchi s kuřecím masem a zakysanou smetanou zajisté zachutnají celé vaší rodině. Recept zvládnou…
Uzený špek nakrájíme na kostky, a dáme škvařit na pánev. Jakmile začne pouštět tuk, tak přidáme nakrájené cibule a svazek čerstvé majoránky. Necháme cibuli zesklovatět a…
Očištěné maso nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nasekáme na kostičky, slaninu nakrájíme na tenké nudličky.V hluboké pánvi opražíme slaninu, když pustí tuk,…
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a asi 15 minut ji opékáme na dvou lžících rozehřátého oleje dohněda.Plátky masa dotenka rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme…
Z trochy kmínu a česneku můžeme jednoduchým způsobem vykouzlit výbornou voňavou polévku. Vývar z kmínu a česneku zahustíme jíškou a přidáme do něj vejce. Pak stačí jen…
Husté, syté polévky jsou nejlepším pokrmem k večeři, zvlášť v zimním období. Jsou plné zeleniny a luštěnin a přesto jsou lehké, hřejivé a dokáží potlačit i špatnou…
Pro podzimní dekoraci je škoda použít dýni hokaido, kterou můžete v kuchyni zužitkovat úplně celou, včetně slupky. Můžete si z ní uvařit tuto vynikající polévku.…
Oravskou slaninu nakrájíme na hranolky v šířce cca 0,5 cm a dáme na chvilku škvařit do hrnce. Po chvilce přidáme na jemno nakrájenou cibuli a opečeme do zhnědnutí…
Rýži propláchneme a dáme do mísy remosky.Přidáme lžičku soli a promícháme. Zalijeme vývarem a přidáme máslo.Mísu přiklopíme víkem, zapneme a pečeme dokud se tekutina…
Hledáte něco slavnostnějšího k nedělnímu obědu? Pak vyzkoušejte babiččin recept na španělské ptáčky. Měkké hovězí masíčko, ve kterém se ukrývají další dobroty se jen…
Pokud vám od oběda zbyde maso, ideální volbou je použít ho pro přípravu omáčky. Znojemská je snadná a chutná omáčka, jejíž hlavní ingrediencí je kyselá okurka, která jí…
Dobrá polévka na víkend i pro všední den, vhodná pro celou rodinu. Malým dětem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat. Kdo má rád syté polévky se spoustou zeleniny, na…
Mleté maso má mnoho možností jak ho lze využít. V našem receptu stačilo pozměnit ochucení, přidat pikantní omáčku a doplnit jídlo vhodnou přílohou aby se staly…
Spousta z nás si neumí představit bramborový salát bez Moravanky. Tuto sterilovanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu snadno připravíte doma. Máte-li raději pikantní chuť…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Bulgur se zeleninou a volskými oky tak potěší nejen vegetariány, ale zachutná i zapřisáhlým…
Vepřové kotlety na žampionech připravíte jako úspornější variantu místo hovězích plátků. Hořčice dodá chuť, není potřeba pak tolik solit. Rýži připravíte klasickým…
Kysané zelí, kvalitní papriková klobáska a kopr tvoří skvělou kombinaci. Pochutnáte si na ní v této polévce, ve které se všechny chutě dokonale spojují. Navíc vás…
Hovězí kližka je skvělou volbou pro přípravu guláše. Pokud jí dáme čas, získáme křehké a rozpadající se maso. V pikantním maďarském guláši nesmí chybět papriky kápie a…