Zelené fazolky s vepřovým masem a bramborovými knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou slaninu na něm vyškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme ji do sklovita.Přidáme fazolky, sůl, pepř, krátce orestujeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou slaninu na něm vyškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme ji do sklovita.Přidáme fazolky, sůl, pepř, krátce orestujeme a…
Do většího hrnce, dáme rozpustit 2 PL másla, a vložíme na jemno nakrájenou cibuli.Necháme lehce zesklovatět.Nastrouháme na kolečka mrkve a přidáme do hrnce společně s…
Hutná a výživná pórková polévka zahuštěná bramborem a doplněná opečenými rohlíkovými krutony zcela jistě uspokojí i velkého jedlíka. Její příprava je jednoduchá a…
Bratislavská omáčka je oblíbené jídlo všedních dní. Místo kousku masa v tomto receptu najdete masové kuličky z mletého masa. Výborně dochucená omáčka, jemné podušené…
Pokud vám z předchozího dne zbylo pečené vepřové maso, můžete ho podávat s jednoduchou smetanovou omáčkou. Připravíte jíšku, zalijete ji vývarem, přidáte maso a omáčku…
Pikantní omáčka, která přináší výrazný a pálivý zážitek. Je plná bohaté a aromatické chuti pepře, a skvěle se hodí k masu, grilovaným pokrmům či zeleninovým jídlům.
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme ji chladným vývarem, prošleháme a přivedeme k varu.Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na menší…
Plněné papriky, rajská omáčka a těstoviny. Klasické jídlo v inovativní podobě. Vše pečeme společně v jednom pekáčku a díky tomu jsou maso i těstoviny velice šťavnaté a…
Nejen boloňská omáčka se skvěle hodí ke špagetám, ale i krásně krémová smetanová omáčka, ochucená štědrou porcí čerstvé bazalky, se stane vaší oblíbenou variantou špaget…
Tradiční velikonoční nádivka neboli hlavička je plná masa, vajec a čerstvých bylinek. Tato voňavá a sytá pochoutka je oblíbeným jarním pokrmem a často bývá součástí…
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na přepuštěném másle necháme rozehřát na nudličky pokrájený špek a vložíme maso. Opečeme z obou stran dozlatova, až se…
Máte chuť na něco neobvyklého? Tenhle recept je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Na pečené kančí kýtě špikované slaninou podávané s omáčkou z rajčat a pórku,…
Víte proč jsou variace "kaťáku" v našich končinách tak oblíbené? Protože je pokrm rychle hotový a obsahuje všechno, co má mít ostřejší jídlo. Křehké maso, zeleninu s…
Z trochy kmínu a česneku můžeme jednoduchým způsobem vykouzlit výbornou voňavou polévku. Vývar z kmínu a česneku zahustíme jíškou a přidáme do něj vejce. Pak stačí jen…
Spousta z nás si neumí představit bramborový salát bez Moravanky. Tuto sterilovanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu snadno připravíte doma. Máte-li raději pikantní chuť…
Pro chuť lesa a zvěřiny nemusíte jít hned pro králíka či bažanta. Připravte si obyčejné kuře s divokým kořením a uvidíte, že se budete olizovat až za ušima. Kuřecí…
Rozpustíme máslo a orestujeme drobně nakrájenou cibuli, kmín a nenamočené houby.Po cca 3 minutách přidáme papriku a po zamíchání i mouku. Minutku restujeme a zalijeme…
Maso omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme na mřížky cca 1 cm a snažíme se neříznout do masa. Důkladně maso osolíme a opepříme z obou stran.Po cca půlhodinovém odležení…
Nejprve uvaříme rýži.Chlazené krevety nejprve vložíme do hluboké mísy se studenou vodou a necháme pomalu rozmrznout. Osušíme, zbavíme hlavy, střívek a oloupeme, osolíme,…
Máte chuť na dobrou českou polévku? Vsaďte na klasiku našich babiček a ochutnejte tuto výbornou bramborovou polévku s houbami, zahuštěnou smetanou a podávanou s…
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí,…
Zajímavý recept na plněné papriky. Pokud ale nepotřebujete vařit pro dětský prázdninový tábor, musíte si upravit potřebné množství surovin tak, aby vyhovovalo vašim…
Jazyky omyjeme a uvaříme se zeleninou a kořením doměkka. V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme.Na omáčku rozpustíme máslo a necháme…