Králík na černo a hrnkové knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenKrálíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do menší nádoby vhodné do trouby.Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Přilijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do menší nádoby vhodné do trouby.Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Přilijeme…
Čočku přebereme a v sítu propláchneme studenou vodou. Čočku dáme do hlubšího hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme ji cca 1 hodinu nabobtnat.K nabobtnalé čočce…
Jednoduše, chutně a výživně. I tak se dá popsat recept na šťavnatá krůtí prsa s lůžkem z fazolek a anglické slaniny. Jako příloha se skvěle hodí třeba šťouchané brambory…
Přemýšlíte co se zbytky pečeného masa? Máme tu pro vás skvělý recept na smažené krokety z pečeného masa a zeleniny. Hodí se jak na nedělní oběd, tak i na rychlou večeři…
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, každý zvolí podle své chuti) očistíme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Fazole slijeme, propláchneme a necháme okapat na…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, rajčata nakrájíme na menší kostky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka.Na lžíci oleje, nejlépe na wok…
Bůček zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s česnekem, hořčicí, chilli, majoránkou a kořenímMaso v…
Brambory očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájené uvaříme doměkka.Horké rozšťoucháme se lžící sádla dohladka nebo propasírujeme do mísy. Přidáme solamyl, polovinu…
Tofu nakrájame na kvádriky asi 2x2x1 cm. Šampiňónom odrežeme nožičky.Na ihly striedavo napichujeme šampiňón, cibuľku a kúsok tofu.Na panvici rozohrejeme olej a špízy na…
Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené ve víně. „Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Kost ve středu masa obsahuje morek,…
Máte chuť na něco pikantního na maďarský způsob? Opečenou krkovičku se špekem, paprikou, pórkem a klobáskou podusíte. Tento recept je jednoduchý a vynikající pokrm si…
Další recept na rajskou omáčku, tentokrát ozvláštněný příchutí řapíkatého celeru. Rajskou omáčku milujeme všichni už od dětství a bude jen příjemné si vyzkoušet další…
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli.Přidáme očištěná srdíčka, koření a bylinky.Orestujeme, zaprášíme moukou, po chvíli podlijeme vývarem, přidáme houby a…
Z masa uděláme plát, naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran a posypeme nasekaným česnekem a bylinkami.Poklademe slaninou a pevně zavineme.Obalíme v bylinkách a…
Králičí maso je odborníky hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších vůbec. Podle zdejšího receptu zužitkujete maso ze hřbetu i králičí játra, ze kterých připravíte…
Máte chuť na vynikající sytý oběd, ale nechcete stát hodiny u plotny? Pak vyzkoušejte tento recept na kuře s bůčkem, zeleninou a žampiony. Příprava je hotová za pár…
Tradiční hamburger se skládá z masové placky vložené mezi bulky, se zeleninou a dresingem. Tento recept je však inspirovaný havajskou kuchyní, kde se burger podává s…
Masové vývary bývají v rodinách velice oblíbenou polévkou a dají se podávat s velmi širokou škálou různých zavářek a vložek. Proč nevyzkoušet i knedlíčky z hustějšího…
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně.…
Lasagne "nastavené" cuketou si nic nezadají se svou plnokrevnou předlohou. Naopak - menší množství těstovin ve prospěch cukety toto jídlo významně odlehčí. Cuketa…
Pórek a libeček nakrájíme na jemno. Rozpustíme máslo a pórek a s polovinou libečku chvíli orestujeme. Přidáme mouku a po osmahnutí zalijeme vývarem.Pořádně metličkou…
Nejdříve dáme vařit celé brambory i se slupkou, uvaříme je do poloměkka a scedíme. Necháme je mírně vychladnout.Papriky a cibuli nakrájíme na tenko.Na pánvi opečeme…
Nejdříve dáme vařit celé brambory i se slupkou, uvaříme je do poloměkka a scedíme. Necháme je mírně vychladnout.Papriky a cibuli nakrájíme na tenko.Na pánvi opečeme…
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…