Čočka na kyselo bez jíšky
Recept ještě nebyl hodnocenČočka na kyselo je klasický a chutný způsob, jak připravit čočku. K dochucení v tomto případě použijeme vinný ocet. Abychom jídlo trochu odlehčili, vynecháme máslovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočka na kyselo je klasický a chutný způsob, jak připravit čočku. K dochucení v tomto případě použijeme vinný ocet. Abychom jídlo trochu odlehčili, vynecháme máslovou…
Tyto jednohubky jsou ideální volbou pro každou příležitost, od rychlého občerstvení po posezení s přáteli. Chlebová sousta zeleninových jednohubek s křupavou slaninou…
Brokolicu rozdelíme na ružičky a do polomäkka uvaríme v zeleninovom vývare. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme smotanou, v ktorej rozmiešame múku. Varíme kým…
Nejprve připravíme nudličky. Do vývaru přidáme nudličky a vaříme do změknutí. Nudličky poté vyjmeme a vyždímáme. Na oleji nudličky restujeme, zalijeme sójovkou a tu…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, chvíli smažíme, vmícháme papriky, chilli a zalijeme chladným vývarem.Polévku rozšleháme,…
V hrnci rozejhřejte olej a asi pět minut na něm do světle zlaté barvy opékejte cibuli a slaninu. Vsypte mrkev, řapíkatý celer, brambory a česnek. Dobře promíchejte a…
V hrnci rozehřejeme olivový olej a v něm lehce osmažíme cibuli, dokud nezesklovatí. Až zesklovatí, tak k ní přidáme pokrájenou dýni zbavenou semínek a opékáme 10 minut…
Sojove nudlicky uvarime v zeleninovem vyvaru, do ktereho pridame chilli, pote poradne vymackame tekutinu a dame do misky, do ktere pridame sojovou omacku, chilli, cesnek…
V hrnci na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zasypeme ji mletou paprikou a lehce osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, vše zalijeme vývarem a…
Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme jí celou vařit do hrnce s osolenou vodou . Hlávka musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce,…
Květák rozebereme na drobné a přibližně stejné růžičky. Dáme ho do vyšší pánve a zalijeme mlékem jen tak, aby bylo zároveň s květákem. Přidáme sůl, koření a vaříme do…
Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle necháme zesklovatět. Přihodíme houby, všechno koření a chvíli restujeme.Zalijeme tak do 3/4 vývarem a…
Cibulku nakrájíme najemno, slaninu na kostičky, žampiony na plátky.Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme půlku ze čtvrtky másla, přidáme cibuli se slaninou a…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemné proužky.V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, necháme zasmažit, vmícháme obě…
Na jaře je velmi vhodné osvěžit a odlehčit svůj jídelníček. U polévek to jde snadno, můžeme do nich zpracovat čerstvou zeleninu a bylinky. Z bílé ředkve a lístků řepy…
Polévka zasytí kdykoliv během dne. Snadnou zeleninovou pak můžeme připravit třeba z kedlubny nebo květáku. Kousky zeleniny povaříme, dochutíme a doplníme mlékem a…
Bezmasou verzi guláše si oblíbíte po jeho rychlou přípravu. Čerstvá zelenina, nejlépe z vlastní zahrádky a koření jako na klasický guláš, vytvoří lahodný chuť. Zahustit…
Tuto krémovou zeleninovou polévku připravíme jednoduše z cukety, brambor a mrkve. Zajímavou chuť jí dodává kurkuma a muškátový oříšek. Polévku podáváme ozdobenou kousky…
K chladnějším dnům rozhodně patří polévky. Pokud fandíte sytým zeleninovým polévkám, tahle z kadeřávku a fazolí je přesně pro vás. Kadeřávek neboli kadeřavá kapusta má…
Červené zelí je plné vitamínů, proto je dobré ho zařadit do svého jídelníčku. Ochutíme ho rozinkami a sójovou omáčkou. K zelí podáváme pečené kousky kuřete marinovaného…
Lahodná krémová polévka ze zeleného hrášku osvěží váš sváteční stůl. Kombinace hrášku a slaniny tvoří dokonalý základ této polévky a čerstvá máta jí dodá na svěžesti.…
Čočková polévka na rajčatovém základě je chutná a rychle hotová. Na přípravu použijte opravdu dobrý zeleninový vývar, na chuti se to velmi výrazně projeví. Polévka je…
Na oleji zpěníme cibulku, když zesklovatí, přidáme šunku, orestujeme, přilijeme vývar a vložíme do něj kostku špenátu (nerozmrazujeme). Po rozpuštění špenátu přidáme…
V hrnci na oleji orestujeme mírně cibuli, pak přidáme veškerou zeleninu, chvilku podusíme, přidáme vodu, koření, kostky vývarů a vaříme. Až je všechno měkké přidáme…