Cuketová kmínka
Recept ještě nebyl hodnocenKmínová polévka je jednoduchá na přípravu a osvědčená už od dob našich prababiček. Připravíme ji s cuketou a dochutíme libečkem a kurkumou. Díky rozšlehaným vejcím a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kmínová polévka je jednoduchá na přípravu a osvědčená už od dob našich prababiček. Připravíme ji s cuketou a dochutíme libečkem a kurkumou. Díky rozšlehaným vejcím a…
Jarní polévky jsou zpravidla plné zeleniny a skvělé chuti. V tomto receptu přinášíme po česneku lehce pikantní květákovou polévku s bramborami a bylinkami. Je rychlá,…
Žampiony očistíme, několik jich dáme stranou a zbytek drobně pokrájíme.V hrnci rozehřejeme 50 g másla, přidáme pokrájené šalotky, žampiony a krátce restujeme. Zasypeme…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Houby dobře očistíme a nakrájíme na plátky.V hrnci rozpustíme máslo a vhodíme nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme nakrájené houby, krátce orestujeme,…
K podzimním dnům bezesporu patří polévky. Jednou z těch, co jsou typické pro dny babího léta je mrkvová s dýní. Z mrkve připravíme hladký krém se zázvorem a doplníme jej…
Bezmasý a lehký pokrm ze zeleniny a kuskusu je vhodný jako příloha k masu, grilovanému sýru nebo jen tak na svačinu či večeři. Kousky zeleniny orestujeme dokřupava a…
S podzimem přichází také sezóna dýňových polévek. V tomto receptu je k dýni přidána i mrkev, zázvor a koření. Lahůdkové droždí pak polévce zvýrazní chuť a dodá jí živiny…
Předehřejeme troubu na 220 °C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za…
Kuře a rýže je dvojice, která je dobře známá a tradiční. V tomto receptu však upečeme uzená stehna na hrušce a cibuli, kterým chuť dodá hřebíček. Rýži pak připravíme…
Jarní polévka s ředkvičkou je osvěžující a lahodná polévka, která je skvělou volbou pro jarní období. Ředkvičky dodávají polévce jemnou pikantní chuť a krásnou barvu.…
Nenáročný pokrm, který však zasytí celou rodinu. Zeleninové pyré můžete připravit z libovolné zeleniny nebo, jako tady, z mrkve, celeru a kedlubny. K němu podáváme…
Ochutnejte tuto sytou polévkou s houbami, která spojuje svěžest špenátu s bohatou chutí a vůní hub. Tato lahodná polévka je plná výživných látek, které vaše tělo…
Nejprve připravíme omáčku: mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a zeleninu na něm osmahneme.Přimícháme rajčata i se…
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na proužky, cibuli na malé kousky a česnek na plátky.Do dvoulitrového hrnce dáme máslo, osmažíme cibuli do sklovita, přidáme mouku aby byla…
Je tradováno, že polévka je základ dne. Můžeme ji uvařit prakticky z jakékoliv suroviny, co máme ve spíži. Na tuto polévku budou potřeba cibule, vývar a víno. Snadnou…
Všední den si žádá nenáročné, rychlé a plnohodnotné pokrmy. A přesně taková je tato cibulová polévka ze zeleninového vývaru dochucená libečkem. Do talíře s polévkou pak…
Polévka příhodná pro jaro, plná typicky jarních surovin, a to chřestu, špenátu a medvědího česneku. Hotovou polévku podáváme s pošírovaným vejcem a dozdobíme chřestovými…
Jedním z prvních druhů jarní zeleniny jsou ředkvičky. Díky své chuti se hodí pro přípravu dobré polévky. Krémová polévka provoněná bylinkami, zjemněná smetanou a sýrem,…
Jetel je velmi rozšířený, najdeme ho na loukách i v zahradách. Připravit z něj můžeme chutnou svěží polévku, do které přidáme i řeřichu a brambory. Polévku podáváme…
Výrazná chuť ředkviček vynikne v této dobré jarní polévce. Navíc v ní využijeme i listy ředkviček. K dochucení použijeme trochu muškátového oříšku a polévku zjemníme…
Jednou z dalších kuchařských vychytávek je pošírování, které je sice náročnější, ale s podrobným návodem jej zajisté bravurně zvládnete. Vyzkoušejte pošírovaný chřest,…
Cizrna je skvělá luštěnina s lehce oříškovou chutí. Určitě se pokuste zařadit ji do svého jídelníčku. Třeba v polévce podle našeho osvědčeného receptu.
Tuto jednoduchou krémovou polévku ze špenátu či mangoldu a brambor podáváme posypanou vejci vařenými natvrdo a rozdrobenou brynzou. Díky jemné chuti a pěkné zelené barvě…