Hustá zeleninová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrajime na kosticky a dame varit do 1 l vody. Pridame kostky zeleninoveho vyvaru, mrazenou zeleninu a varime, dokud brambory nezmeknou. Pote si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nakrajime na kosticky a dame varit do 1 l vody. Pridame kostky zeleninoveho vyvaru, mrazenou zeleninu a varime, dokud brambory nezmeknou. Pote si…
Těstoviny zapečené se šunkou a sýrem chutnají výtečně, voní po česneku a paprice. Těstoviny se pečou a zároveň vaří v troubě, v ochuceném vývaru, což jim dodá zase…
Tofu rozmačkáme vidličkou. Na rozehřátém másle ho asi 2 minuty podusíme společně s rozdrobenou kostkou bujonu. Poté sejmeme z plotny. Mrkev očistíme, jemně nastrouháme…
Vydatná omáčka ve které se kořením nešetřilo, voní houbami, je jemná po smetaně a při svátečním obědě si na ní pochutná jistě celá rodina. Podáváme s nadýchaným domácím…
Zelňačka s masem je poctivá polévka plná výrazných chutí, která spojuje svěžest kysaného zelí se šťavnatým masem a voňavým kořením. Tento vydatný pokrm vás zahřeje a…
Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky. Rozehřejeme lžíci másla a zpěníme s drobně nakrájenou cibuli, česnekem a nasekaným rozmarýnem (podle…
V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme zeleninovým vývarem a povaříme.Přidáme pohanku, petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí pohanky.Můžeme dochutit Vegetou.
Pokud přemýšlíte, jak zařadit do svého jídelníčku více luštěnin, jsou tyto zeleninové placičky z červené čočky skvělou volbou. Vychutnáte si je samostatně jako svačinu,…
Krémová polévka z červené čočky je rychlá, sytá a plná chutí. Jemná konzistence, lehce kořeněná vůně a příjemná sladkost mrkve se skvěle doplňuje se zázvorem a smetanou.…
Rajčatová polévka, připravená z konzervovaných loupaných rajčat, se hodí téměř do každé sezony. Polévku, dochucenou tabascem, podáváme ozdobenou zakysanou smetanou a…
Štiku zbavíme páteře, z obou stran osolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou, okmínujeme, opepříme a posypeme trochou česneku a tymiánem. Dovnitř vložíme jednu snítku…
Plec nakrájíme na menší řízečky které osolíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme nahrubo, dáme jí smažit do hrnce na olej a až je sklovitá naskládáme i maso, přikryjeme…
Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, zalijeme studeným vývarem a uvaříme doměkka. Trochu brambor a mrkve vyndáme a ostatní i s vývarem rozmixujeme…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na malé hranolky nebo kostičky. Na másle zpěníme pórek. Přidáme mrkev a pár minut restujeme. Zasypeme moukou a po krátkém orestování…
Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…
Z omáček, oleje a solamylu ve vhodné nádobě na naložení masa ušleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na pláty. Ty paličkou na maso rozklepeme a…
Smrže očistíme (většinou jsou čisté), oddělíme duté nožičky, které nasekáme na drobno, právě tak cibulku. Tu dáme do kastrůlku restovat na olej, až zesklovatí, přidáme…
Vaření z jednoho hrnce ocení snad každý z nás. Chutný bezmasý guláš plný zdravé zeleniny je hotový během pár minut a zvládne ho i úplný začátečník. S čerstvým chlebem se…
Na masle osmazime najemno pokrajenou cibuli, zasypeme moukou, 1 PL mlete papriky a pote zalijeme vodou (cca 0.75 l).Brambory oloupeme, pokrajime na kosticky a vhodime do…
V hrnci na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, poté přidáme slaninu a smažíme, dokud nepustí tuk. Nakonec přilijeme polovinu vývaru a odstavíme.V…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme.V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu, koření, orestujeme, vmícháme tomatové pyré a zalijeme vývarem. Přivedeme k…