Silný zeleninový vývar s (macesovými) knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenVývar: Ve velkém hrnci zahřejte olej, přidejte cibule a cca 5 minut opékejte na středním plameni. Poté přidejte ostatní zeleninu a sůl, zalijte vodou a přiveďte k varu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vývar: Ve velkém hrnci zahřejte olej, přidejte cibule a cca 5 minut opékejte na středním plameni. Poté přidejte ostatní zeleninu a sůl, zalijte vodou a přiveďte k varu.…
Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky. Omytý květák rozebereme na přibližně stejné růžičky. Brambory i s květákem zalijeme asi do poloviny vývarem a doplníme…
Brambory oloupeme a nakrajime na kosticky a dame varit do 1 l vody. Pridame kostky zeleninoveho vyvaru, mrazenou zeleninu a varime, dokud brambory nezmeknou. Pote si…
Sojove nudlicky uvarime v zeleninovem vyvaru, do ktereho pridame chilli, pote poradne vymackame tekutinu a dame do misky, do ktere pridame sojovou omacku, chilli, cesnek…
Očištěnou a nastrouhnou mrkev si osmažíme na másle, přidáme omyté rozinky, curry a zalijeme vodou se zeleninovým vývarem a vaříme dokud není mrkev dostatečně měkká, až…
Okru omyjeme, osusime a decentne serizneme stopky a konecky. V mise promichame s 2 lzicemi olivoveho oleje, soli a peprem. Rozlozime na plech vylozeny pecicim papirem a…
V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme.V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu, koření, orestujeme, vmícháme tomatové pyré a zalijeme vývarem. Přivedeme k…
Špenát opláchneme od nečistot a krátce spaříme ve vařící vodě. Pokrájíme ho nahrubo.Bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nakrájíme na…
Úžasný sváteční králík na divoko s hruškou podlévaný červeným vínem vás překvapí netradiční kombinací chutí. Slaninou špikované králičí maso s tymiánovými bramborami na…
Tento salát je lehká a zdravější varianta tradičního bramborového salátu, která nabízí svěží chuť bez zbytečně těžkých přísad. Místo klasické majonézy se často používá…
Nejprve upečte česnek. Jednotlivým paličkám odřízněte vrchní část, každou pokapte olivovým olejem a zabalte do alobalu. Takto připravené je dejte na pekáček nebo do…
Rychlou zeleninovou polévku zvládne připravit i začátečník. Orestované vločky ji zahustí a zároveň dodají zajímavou chuť. Na závěr ji navíc zjemníme smetanou a posypeme…
Těstoviny zapečené se šunkou a sýrem chutnají výtečně, voní po česneku a paprice. Těstoviny se pečou a zároveň vaří v troubě, v ochuceném vývaru, což jim dodá zase…
Mangold je bohatý na vitamin C a má vysoký obsah železa. Nevíte co z této listové zeleniny připravit? Vyzkoušejte snadnou polévku s cizrnou a čerstvým medvědím česnekem,…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…
Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). …
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme. Poté zalijeme zeleninovým…
Propláchneme pohanku, zalijeme vroucím vývarem, přikryjeme ji (já dávám opatrně pod peřinu) a nechám ji cca 30 minut nabobtnat. Někde doporučují vařit, já již nevařím,…
Kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev, celer a brambory na kostičky, cibuli nadrobno.Na másle opečeme cibuli, mrkev, celer a brambory.Pak přidáme kapustu ještě krátce…
Objevte kouzlo domácích těstovin! Jsou trvanlivé, proto si je můžete nasušit i do zásoby a můžete je odebírat podle potřeby. Třeba právě k této pikantní fazolové Mexické…
Celer nastrouháme nahrubo, brambor nadrobno. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky.Na pánev dáme podle potřeby trochu oleje a vyškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a necháme…
Ovesné vločky opražíme na sucho.Přidáme máslo a cibulku nakrájenou najemno.Chvíli smažíme.Přidáme hrubě nastrouhanou mrkev a zeleninu dle vlatního výběru.Osolíme a…
Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme zeleninovým vývarem a povaříme.Přidáme pohanku, petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí pohanky.Můžeme dochutit Vegetou.