Těstoviny se špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenCestoviny uvaríme a necháme otiecť. Slaninu narežeme na kocôčky, rozškvaríme, orestujeme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme šampiňóny, špenát, na kocky narezané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cestoviny uvaríme a necháme otiecť. Slaninu narežeme na kocôčky, rozškvaríme, orestujeme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme šampiňóny, špenát, na kocky narezané…
Na oleji orestujeme kocky cibule, pridáme cesnak, pokrájané šampiňóny, prekrojené očistené kapustičky, kolieska mrkvy, sójovku, osolíme, okoreníme, mierne podlejeme a…
Rybí filé rozmrazíme a kostky osušíme. Osolíme, okořeníme drceným kmínem a dáme na olejem vymazaný pekáček. Žampióny neloupeme, jen důkladně očistíme, opláchneme,…
Kohouta omyjeme a se všemi surovinami uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Nebo použijeme pomalý hrnec a na nejnižší stupeň táhneme 10-12 hodin.Měkké maso obereme,…
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a promícháme (tak na půl kg 1 vejce). Ze žampiónů vyjmeme nožičky a pak je naplníme mletým masem. Uděláme na nich jakousi…
Zapneme troubu na 200°C. Než se rozehřeje, připravíme všechny ingredience. Těsto rozvineme a položíme i s papírem na obdélníkový plech, nejlépe na hlubší s okrajem.Na…
Špagety uvaříme do měkka.Mezitím osmahneme na trošce oleje nakrájenou cibuli, pokrájené žampiony, šunku nakrájenou na kostičky a pórek.Až bude směs hezky osmažená,…
Jako první orestujeme na oleji žampiony nakrájené na čtvrtky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Pozor, ať nerozvaříme. Po orestování odložíme stranou.Maso nakrájíme…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kusy, dáme do vroucího oleje a necháme na mírnějším ohni lehce opéci. Mícháme. Přilijeme horkou vodu. Jakmile začne vařit, přidáme…
Sytá krémová polévka s pořádnou dávkou opečených krutonů může směle nahradit i lehčí večeři nebo zajistit pořádnou svačinu. Smetana zjemní výslednou zelenino-houbovou…
Pizza z nekynutého těsta je superrychlá obdoba populární italské předlohy. Těsto vystačí na dvě tenké pizzy, které obložíme podle své chuti a zásob v chladničce. Do půl…
Milovníci omáček zbystřete. Smetanová omáčka se žampiony, provoněná uzenou paprikou a slaninou se po prvním ochutnání zajisté zařadí do vašeho repertoáru. Omáčku můžete…
Ne vždy musí být k obědu nebo večeři maso. Pokud si připravíte tyto dobře okořeněné žampiony, zcela jistě si pochutnáte. Navíc to je superpotravina s nízkou kalorickou…
Slané koláče, ve francouzském originále nazývané quiche, jsou velmi oblíbenou pochoutkou. Křehké těsto, zpravidla v kulaté formě, na sobě nese libovolnou náplň. V tomto…
Pokud hledáte obměnu vašich svačin nebo pohoštění pro návštěvu, zastavte se tady. V tomto receptu najdete postup na přípravu drobných taštiček z listového těsta, které…
Houby jsou jednou ze surovin, kterou buď máte rádi nebo je zrovna nemusíte vyhledávat. Jste-li milovníci hub, vyzkoušejte tento recept. Do marinády z oleje, bylinek,…
Grilování se za poslední léta stalo velmi populárním. Na rozpálený rošt můžeme dát prakticky cokoliv. Třeba plněné vepřové kapsy. Uvnitř masa najdeme nádivku z drůbežích…
Zeleninová omáčka zahuštěná cuketou se žampionovou a česnekovou příchutí vhodně doplňuje drůbeží maso. Rozmixováním zeleniny dostaneme hladkou omáčku, ke které se…
Typicky letní, dobré jídlo, plné vůně a chuti. Zeleninu bude stačit pokrájet a zapéct. Sýry, přidají na sytosti a bylinky doplní barevnou hravost. Podávat můžete s…
Kombinace širokých nudlí, čerstvé zeleniny, smetany a kuřecího masa je zárukou úspěchu. Snadný pokrm, ve kterém upotřebíte i cuketu, se hodí jako rychlý oběd či večeře.…
Šťavnatý plátek dobrého hovězího masa připravíme na grilu a ochutíme ho čerstvým voňavým tymiánem. Podáváme ho s pestrou restovanou zeleninovou směsí, kterou ochutíme…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Tato kombinace měkkého lilku, šťavnatých žampionů a rozpuštěného sýra vytváří lahodný…
Ať již budete houbami vonící pokrm podávat s těstovinami, nebo s rýží, nebudete litovat. Koření i celkové do detailu vyladěné vychucení jej skutečně posunuje z běžného…
Zapečené brambory jsou lahodné a syté jídlo, které spojuje zemitou chuť žampionů, jemnou kapustu a křupavou slaninu. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky…
Mexické pikantní kuře: Pálivé fazole ho zahustí a ochutí, zázvor provoní a chilli papričky dodají ten správný říz
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Maďarské lečo: Tajemství skvělé chuti tkví ve správném postupu. Víte, jak na to?