Vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky kuchyňsky upravené, nakrájíme na tenké proužky, které osolíme a opepříme. Prolisovaný česnek a oloupaný nastrouhaný zázvor smícháme s olejem. Touto směsí maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízky kuchyňsky upravené, nakrájíme na tenké proužky, které osolíme a opepříme. Prolisovaný česnek a oloupaný nastrouhaný zázvor smícháme s olejem. Touto směsí maso…
Kuřecí stehna překrojíme na polovinu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme posolené okořeněné maso a přikryjeme. Dusíme pět minut, pak posypeme maso jemně červenou mletou…
Maso odblaníme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky, osolíme, okořeníme, zakápneme worcesterskou omáčkou a lžící oleje, zamícháme a necháme 2-3 hodiny odležet. Na…
Na sádle zpěníme cibuli. Podlijeme trochou vody z vývaru a přidáme nakrájenou mrkev, papriku, celer, petržel, česnek. Chvilku podusíme.Mezitím obereme uzené maso, které…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Cuketu a žampion důkladně omyjeme a též nakrájíme na tenká kolečka, papriku na silnější proužky. Zapékací misku vytřeme…
Roštěnky dej na folii, přikryj druhou polovinou a lehce naklepej, Ty to umíš, tak folii můžeš vynechat a na vlhkém prkénku proveď to samé. Kraje nasekni, aby se maso…
Cibuli, mrkev nakrájíme na jemno, žampiony na kousky a osmahneme na sádle. Trochu podlijeme vodou, přidáme kmín, libeček, sůl, pepř a chvíli podusíme. Nalijeme 1 a 1/2…
Nakrájíme pak choi, žampiony, cuketu, rajče, cibuli, osolíme, opepříme a vše orestujeme na olivovém oleji.Po chvíli přidáme nakrájený lilek a šťávu z citrónu.Až bude…
Z vajec,múky a mlieka si vymiešame cesto a na tuku si postupne upečieme omelety (výde ich asi 6).Na masle si opražíme cibuľu a cesnak,pridáme pokrájanú šunku,žampiony a…
Přísady na marinádu dobře rozšleháme a natřeme jimi plát masa z obou stran. V pánvi rozpálíme olej a s máslem a dohněda opečeme hrubě nasekanou cibuli. Přidáme nasekaný…
Na pánvi rozehřejeme trošku oleje. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vepřové maso na nudličky. Přidáme na pánev a opečeme. Přidáme nakrájený pórek a žampiony. Chvilku…
Cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky, maso na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pokud máme zmražené lusky a mrkev, dáme je do hlubokého…
Postup pro variantu Čínské nudle s žampióny a zeleninou: Cibuli nakrájíme na drobno, hlavičky žampiónů nakrájíme na hrubší plátky a nožičky žampiónů na kolečka. Na…
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, smetanou a dobře prošleháme. Krátce povaříme a dochutíme solí, případně zastříkneme octem a odstavíme. …
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a hřiby na něm podusíme, cca 10 min. Poté přilijeme smetanu a dalším 5 min. povaříme. Maso…
Na wok pánvi na oleji rozehřejeme mraženou zeleninu, na kousky nakrájené žampionové kloboučky, černé fazole a k tomu natrhané kousky masa a dokonale smícháme se…
Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi300 ml…
Šampiňóny opláchneme vodou a odstránime stopky. Vnútro klobúkov pokvapkáme olivovým olejom a naplníme nivou, ktorú sme predtým nakrájali na maličké kocky.Takto naplnené…
Květák rozebereme na malé růžičky a košťál nakrájíme na drobné kousky.Brambory nakrájíme na menší kostičky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, žampiony a cibuli…
Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky nebo osminky (podle velikosti), citronovou trávu trošku nožem poválíme a podélně rozpůlíme. Galangal nakrájíme na plátky a…
Nudle uvaříme podle pokynů na obalu, 1 balení vystačí na 2 menší nebo 1 velkou porci. Scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme stranou, nebo je uvaříme (3 minuty), až…
Cibuli, česnek, slaninu a houby nakrájíme a sušené scedíme. Slaninu opečeme (podle tučnosti kápneme trochu oleje) a přidáme cibuli, kmín a po chvíli i česnek.Do…
Brokolici rozebereme na růžičky, propláchneme a dáme 4 minuty vařit v páře naskus. Ihned zchladíme ve studené vodě, tím zastavíme var a růžičky zůstanou zelené. …
Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Cibuli nakrájíme na jemno. Česnek utřeme. Žampióny dle velikosti nakrájíme. Sýr nastrouháme.Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým…
Retro okénko: Křupavé brynzové oplatky se kdysi vyráběly jako znouzectnost, dnes jsou oblíbené nejen na Slovensku
Kyselé houbičky podle Romana Pauluse: Rady a tipy, jak dary lesa správně naložit
Rumunská dršťková polévka: Originální chuť jí dodává vývar a smetana. Čím ještě se liší od české verze?