Kuřecí jako Stroganoff
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a důkladně opečeme v pánvi na másle s olejem dozlatova. Zatímco hovězí maso může zůstat uprostřed růžové, kuřecí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a důkladně opečeme v pánvi na másle s olejem dozlatova. Zatímco hovězí maso může zůstat uprostřed růžové, kuřecí…
Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené žampiony, okmínujeme, opepříme, osolíme a zalijeme šlehačkou. Necháme vydusit a přidáme kousek másla.Široké…
Prsa rozkrojíme podélně na poloviny, abychom měli 4 kusy.Zlehka naklepeme přes fólii a osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Pak maso obalíme v hladké…
Dokonalé využití tohoto druhu masa, které dušením změkne a uchová si svojí šťavnatost. Přidáním žampionů docílíme lahodné chuti a pikantnost tomu dodá hořčice. Pokud k…
Do očištěné panenky zbavené případných stříbrných blanek vmasírujeme nadrcený pepř, potřeme olejem a uložíme do chladu na cca 1 hodinu. Před tepelnou úpravou vyndáme…
Chutná a vydatná jídla nemusí nutně vždy obsahovat maso. Vyzkoušejte tuto vegetariánskou verzi tikka masaly s opečenými žampiony. Celý dům vám rozvoní exotické koření a…
Z křídel odstraníme kůži, pak je dáme do pekáčku, ve kterém už je nakrájená slanina na malé kostičky. Osolíme a okořeníme kmínem, kořením Garam masala, pepřem i bobkovým…
Kuřecí v kořeněné smetanovo - houbové omáčce s paprikou určitě zachutná všem milovníkům drůbežího masa. S vhodně zvolenou přílohou to bude výborný oběd nebo sytá večeře.…
V jednoduchosti je síla a v tomto případě přímo pekelská. Pikantní uzeniny jsou pečeny ve známém elektrickém pečícím hrnci. Spolu s lečem a žampiony vytváří skvělý pokrm…
Gnocchi jako polotovar nám výrazně šetří čas v kuchyni. Přidáním různých ingrediencí vykouzlíme za malou chvíli chutný oběd nebo večeři. Tento pokrm zvládne hravě i…
Asijská kuchyně k nám do Evropy přinesla úžasné ochucovací komponenty. Z obyčejných, mnohdy zbytkových kousků zeleniny díky nim vznikne velmi chutné a lehce stravitelné…
Zdravý a chutný oběd nebo večeře, připravený z letní zeleniny zvládne během chvíle uvařit každý. Zeleninu orestovanou na oleji dusíme společně se žampiony a přidáním…
Už jste někdy zkoušeli připravit čočku v kombinaci s houbami? Chutná totiž skvěle. Čočka s opečenou klobásou a žampiony se jistě zařadí mezi vaše oblíbená jídla.…
Tato žampionová omáčka se skvěle hodí k různým přílohám. Nepotřebujete ani kousek masa, stačí jen houby a dobře dochucená smetanová omáčka. Recept není složitý, budete…
V kastrolku roztopíme polovinu másla, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, petrželku a dusíme.Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme…
Porce lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou a lehce opeříme. Necháme 10 minut odležet.Na oleji orestujeme půlky žampionů, vyjmeme a udržujeme v teple.Pokud žampiony…
Jednoduchá žampionová směs vhodná jako samostatný pokrm nebo jako omáčka k masu. Orestované žampiony spojíme se smetanovou omáčkou, kterou nám přirozeně zahustí cibule.…
Guláše mají u nás opravdu dlouhou historii a mnoho různých obměn svých chutí a příprav. V tomto receptu najdete návod na přípravu skvělého žampionového guláše s klobásou…
Hledáte inspiraci co připravit k obědu? Uvařte třeba vepřovou krkovici se smetanovou omáčkou se žampiony a zeleninou. Za pomoci tlakového hrnce to zvládnete za necelou…
Vydatný oběd sice dá víc práce, ale zato zasytí na celé odpoledne. Bramboráky můžete osmažit i nasucho nebo upéct v troubě na plechu s pečicím papírem. Pokud se budou po…
Tento chutný smažený pokrm je inspirovaný klasickým balkánským jídlem. Kousky klobásky, sýra, hub, slaniny a zeleniny napichujeme na jehlu, obalíme v trojobalu a poté…
Noky uděláme domácí, ale kdo má rád, použije koupené.Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky, ty menší na čtvrtiny nebo půlky. Cibuli očistíme a nasekáme…
Játra v této úpravě neodmítne nikdo. Přesvědčíte i toho, kdo je nevyhledává. Jemně pikantní, nepřepečené, lehce podušené a s dobře zvolenou přílohou vám zcela jistě…
Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek
Langoše podle Martiny: Zkuste je s vepřovou panenkou jako vítězka pořadu Peče celá země
Už znáte kakaové máslo? Základ čokolády poslouží i jako pěna na holení či lék na ekzém