Plněné perníčky s ledovou polevou
Recept ještě nebyl hodnocenTypické perníčky známe jako vykrajované tvary, zdobené bílkovou polevou. V tomto receptu však najdeme inspiraci na další způsob pečení perníčků, plnění marcipánem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 411 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 70,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Typické perníčky známe jako vykrajované tvary, zdobené bílkovou polevou. V tomto receptu však najdeme inspiraci na další způsob pečení perníčků, plnění marcipánem,…
Zajímavou kyselkavou chuť rebarbory v tomto receptu zvýrazníte intenzivní a aromatickou chutí zázvoru. Díky této kombinaci vznikne lehce pikantní a osvěžující marmeláda,…
V misce smícháme sirup, cukr, olej, mléko a brandy, přidáme špetku soli a nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do vzniklého těsta přidáme nastrouhanou…
Perníčky od našich sousedů, konkrétně z Norimberka, mají svoji dlouholetou tradici v adventním čase. Jsou plné marcipánu a kandovaného ovoce. A tyto, z našeho receptu,…
Všechny surovniny smícháme,vsypeme dle chuti sušené ovoce a dáme péct na 150st, přibližně 30min(já peču v horkovždušné troubě)
V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme olej a vodu a šlehačem krátce vyšleháme. Na závěr vmícháme nakrájené jablko a kandované ovoce. Těsto rozetřeme…
Mandle rozmixujte nebo rozemelte na jemnou moučku. Smíchejte je s moukou, práškem do pečiva. Zvlášť si vyšlehejte žloutek s máslem a cukrem do světlé pěny a přidejte…
Roláda: Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. Silken tofu, javorový sirup, cukr, ocet, kávu, vanilkový extrakt a vyšlehané lněné semínko…
Troubu rozehřejeme na 180°C. Vločky nasypeme na plech a v rozehřáté troubě upečeme, až zezlátnou a začnou příjemně vonět. Necháme vychladnout a jemně rozmixujeme. V…
troubu předehřejem na 180 C 2 plechy vyložte pečícím papírem, do hrnce nasypejte 500g čokolády rozlámanou na kousky a ve vodní lázni ji z máslem rozehřejeme. Necháme…
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým…
Nejdříve si připravte krém, aby se stihl vychladit. Kostky kandovaného zázvoru nastrouhejte na jemno a vsypte do větší mísy. Čerstvý zázvor oloupejte a nastrouhejte na…
V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, xanthanem a skořicí. Přidáme vodu, pomerančovou a citronovou šťávu a olej a ručním šlehačem nebo metličkou vyšleháme…
Tyto cupcakes, či dort ze stejného těsta, činí výjimečnými použití kandovaného zázvoru. Ten a ještě použité koření nabízí k výslednému dezertu orientální nádech. Ať již…
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století
Snídaně pro lenochy: Fermentovanou ovesnou kaši podle receptu Hanky Zemanové večer zamícháte a ráno posnídáte
Lógr z kávy nepatří jen do koše: Funguje jako skvělé hnojivo, čistidlo i kosmetický prostředek