Zvěřinové klopsy
Recept ještě nebyl hodnocenMožno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře vymyjeme a natřeme kašičkou z několika stroužků česneku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Možno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře vymyjeme a natřeme kašičkou z několika stroužků česneku…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame a vložíme na kocky nakrájané mäso. Krátko orestujeme. Pridáme rascu, prelisovaný cesnak, zázvor a…
Na řepkovém oleji si zprudka osmahneme maso a restujeme, poté dusíme do poloměkka.Poté vlijeme zálivku smíchanou ze všech ingrediencí a pomalu v pánvi dusíme, dokud směs…
Červenou čočku propláchneme a necháme hodinu namočenou. Máčet se nemusí, ale lépe si pak drží červenou barvu. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme římský…
Luštěniny namočte den předem do studené vody. Druhý den vodu slijte, zalijte čistou vodou a uvařte doměkka.Cibuli nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a…
Na pánvi si lehce osmahneme cibuli nakrájenou najemno, česnek na plátky, porek na půl měsíčky a zázvor oloupaný a nastrouhaný. Přidáme syrový květák rozebraný na malé…
Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a…
Kuřecí křídla omyjeme.Smícháme marinádu a křídla do ní naložíme. Necháme min. přes noc odležet.Grilujeme nebo pečeme dozlatova.
Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a podusíme na páře nebo uvaříme ve vodě. Mezitím si oloupeme mrkev a nakrájíme na plátky (1-2 mm silné). Cibuli oloupeme a…
Maso a očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, zázvor, česnek a chilli nasekáme najemno. Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme na olej rozvonět zázvor, česnek a chilli,…
Tofu nakrájíme na plátky (10ks), zlehka je osolíme a posypeme kořením. Necháme pár minut odležet. Mezitím si překrájíme žampiony na půlky, očistěný zázvor rozkrájíme na…
Smícháme sójovou omáčku, ocet, cukr, nasekané chilli papričky a zázvor. Dáme do uzavíratelné skelnice a protřepeme, aby se cukr rozpustil. Pak dáme do ledničky na 2…
Většina z nás využívá zázvor v době nachlazení. Ze zázvoru však můžete připravit příjemně štiplavou limonádu, která vám poskytne osvěžení a navíc mírní záněty, čistí…
Česká kuchyně je výtečná, někdy to však chce změnu. Kdo jste milovníci kořeněných jídel, tak to je přesně pro vás. Masové kuličky v lahodné omáčce z rajčatového pyré a…
Kousky kapra si naložíme do těstíčka z nastrouhaného zázvoru, a utřeného česneku se solí aspoň na 2 hodiny.Poté je obalíme ve vajíčku a hladké mouce a pomalinku je…
Omyjeme a osušíme očištěná křidélka a rozdělíme v kloubu na 2 dílky. Osolíme, opepříme a po částech vkládáme do rozpáleného oleje. Snížíme teplotu a pomalu smažíme…
Na výborné obložené chlebíčky je ideální upéct domácí večky. S tímto receptem to bez obtíží zvládnete. Nadýchané a lesklé veky po upečení a vychladnutí stačí nakrájet a…
Maso lehce osolíme a naložíme do marinády, připravené rozšleháním všech ostatních surovin. Marinujeme nejméně 2 hodiny, nejdéle přes noc. Podlijeme malým množstvím vody…
Z výše uvedených přísad připravíme marinádu a do ní naložíme na kousky nakrájené kuřecí maso. Necháme odležet min. 2 hod., nejlépe však přes noc. Na olej dáme na…
1. Ze surovin na korpus vytvořit těsto, zabalit do folie a nechat v lednici půl hodiny odpočinout. 2. Švestky (bez pecek), zázvor a koření nechat 10-15min povařit …
Pohanka se zeleninou a houbami je zdravý a chutný pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a výživovou hodnotou. Je skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kdo hledají…
Rychlé cuketové kari je ideální pokrm pro milovníky exotických chutí, kteří hledají rychlou a zdravou večeři. Příprava je rychlá a jednoduchá, takže si tento pokrm…
Brambory uvaříme ve slupce, ne moc dlouho, musí být tak napůl. Necháme vychladnout a oloupeme.Květák uvaříme ve slané vodě-cca 8-10 minut a necháme též vychladnout…
Lahodná krémová zeleninová polévka z mrkve a cukety pěkně voní díky výraznému koření. Zjemníme ji rýžovou smetanou a podáváme posypanou křupavými chlebovými krutony.
Uklidnit ho dokázalo jen jídlo. Schizofrenik Rudolf II. týral sloužící, salcburské noky ale miloval
Mexické chilli con carne: Texaské jídlo s masem a fazolemi skvěle zasytí, zahřeje a potěší milovníky ostrých chutí
Trpaslík schovaný v paštice i ptáci pečení zaživa: Hostiny středověkých králů byly přehlídkou šílenství