Vanilkové cupcakes s Pikao krémem
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční sladkou pochoutku Pikao si asi většina z nás spojuje s dětstvím. Sladké zahuštěné mléko v tubě se své oblibě těší dodnes. Zkuste jej přidat do krému na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční sladkou pochoutku Pikao si asi většina z nás spojuje s dětstvím. Sladké zahuštěné mléko v tubě se své oblibě těší dodnes. Zkuste jej přidat do krému na…
Pokud mezi vaše oblíbené sladkosti patří tyčinky Kofila, pak musíte vyzkoušet tyto řezy, s lahodným krémem a šlehačkou na povrchu. Jsou sice náročnější na přípravu, ale…
Čistou silikonovou formu na pralinky vložte do mrazničky vychladit. Čokoládu rozmixujte, nebo rozbijte paličkou na maso na malé kousky (bude se pak lépe rozpouštět). …
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pomerančovou šťávu raději přidáváme po částech, abychom těsto neutopili. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté…
Tuto skvělou sladkou chuťovku připravíme během chvíle a potěší hlavně děti. Plátky jablek namočené do rozehřáté čokolády posypeme podle chuti nasekanými ořechy, sušeným…
Pokud máte rádi lískové oříšky a slaný karamel, tohle cukroví je přesně pro vás. Výborné máslové sušenky z lískových oříšků, plněné krémem se slaným karamelem a máčené v…
Část mouky se v cukroví dá nahradit pudinkem s různými příchutěmi. Těsto se tím trochu přibarví a ozvláštní žádanou chutí a vůní, což ho od ostatního pečiva odliší. Pro…
Ovesné vločky rozmixujeme najemno, smícháme je s práškem do pečiva, jedlou sodou a solí.Ve druhé míse ušleháme cukr s rozmačkanými banány, vejci a jogurtem. Nalijeme do…
Korpus 2x prořízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, poklademe ovocem, přiložíme další korpus a ten pomažeme připraveným krémem. Přiložíme vrch korpusu a…
Šálek : z toustového chleba jsem vykrojila malé kolečko na to větší a ještě větší ... postupně promazala , 1+1+4 celkem 6 řad chleba na sobě .. patlama matlama a…
Cviklu uvaríme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame najemno.Pridáme ostatné suroviny na cesto a dobre prešľaháme.Do formy dáme papierové košíčky na muffiny a…
Vyzkoušejte lahodné bezlepkové donuty! Každý kousek je pečen s láskou a bezlepkovými ingrediencemi, aby si je mohl vychutnat každý, bez ohledu na alergie či intolerance…
Karamelové šuhajdy jsou lahodnou kombinací tmavé čokolády a karamelové náplně. Košíčky vylijeme rozpuštěnou hořkou čokoládou, naplníme krémem, opět zalijeme čokoládou a…
Vánoce jsou již pomalu za dveřmi a je tak na čase pomalu začít přemýšlet nad tím, jaké druhy cukroví připravíme pro své blízké. Netradičním a zajímavým druhem cukroví…
Vánoce bez perníčků si neumíme snad ani představit. Ale co když se nám nějaké nepovedou? Můžete je zužitkovat v tomto snadném a rychlém receptu s oříšky, rozinkami a…
Mouku smícháme s oběma prášky (prášek do pečiva + prášek do perníku), s kakaem a skořicí. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme horkou vodu,…
Vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s mletými ořechy a práškem do pečiva.Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové…
Ze známého amerického seriálu k nám také pronikly sladké nadýchané donuty. Jsou velmi podobné našim tradičním koblihám. Donut vykrojíme z kynutého těsta, usmažíme v…
Chuť a vůni skořice máme spojenou s Vánocemi. Jakmile se skořice rozvoní naším bytem, Vánoce jsou za dveřmi. Toto pečivo je v podstatě ochucené linecké těsto a potřebuje…
Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a šalotku na drobno.Dáme vařit těstoviny podle pokynů na obale.Než se uvaří těstoviny, na trošce oleje osmahneme šalotku i s mrkví,…
Na těsto nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme (těsto bude tužší). Nakonec přidáme…
Uvařená vejce rozřízneme podélně na poloviny. Žloutky dáme do misky, přidáme máslo, ricottu, sůl a koření. Našleháme nebo dobře lžící utřeme tak, aby nebyly v náplni…
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a dobře vymícháme dohladka. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (190°C, cca 10…
Jak šel čas s Janem Punčochářem: Podívejte se, jak vypadal slavný kuchař na učňáku i jak dokázal zhubnout
Znáte kdoule? Záhadné trpké ovoce z klášterních zahrad dalo název marmeládě
Náš život s celiakií aneb O tom, zda má cenu péct všechno nadvakrát a jak nám chutná bezlepkové pečivo