Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebra - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie460 kJ /
110 kcal
Bílkoviny5,00 g
– z toho živočišné bílkoviny5,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky10,00 g
– nasycené2,50 g
– nenasycené5,20 g
–– mononenasycené4,20 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,04 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Uzená žebra pomalu pečená

Uzená žebra pomalu pečená

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hledáte tip na rychlý a nenáročný pokrm? Uzená a pečená žebra jsou nejspíš přesně tím, co hledáte. Rychlá marináda a pak jen nechat dozlatova upéct v troubě. S chlebem a…

mika59

150 min

Jehněčí žebírka

Jehněčí žebírka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Jehněčí žebírka s pečenou cuketou kombinují bohatou a výraznou chuť jehněčího masa s jemnou a svěží pečenou cuketou. Žebírka jsou ochucena směsí aromatických bylinek a…

tejaja

85 min

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…

Ivace64

150 min

Vydatná zelňačka

Vydatná zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pokud neholdujete rybí polévce, vyzkoušejte k štědrovečerní večeři připravit tradiční zelňačku. Opravdu vydatná polévka kombinuje chyť kysaného zelí, uzeného vývaru,…

kacka

80 min

Adamova žebra-kosti

Adamova žebra-kosti

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Z oleje, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, kterou potřeme žebra a pokud můžeme, necháme je přes noc v lednici.Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté…

Pečená jehněčí žebírka

Pečená jehněčí žebírka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Jehněčí maso se tradičně připravuje zjara, kdy je nejvhodnější na rychlou přípravu. Narozdíl od skopového z dospělých kusů je jemné, lahodné a bez velkého pokrytí tukem.…

tejaja

60 min

Celý oběd z vepřových žeber

Celý oběd z vepřových žeber

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Omytá žebra dáme vařit společně s kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme doměkka, až maso jde dobře od kosti.Uvařenou polévku scedíme a maso od kosti…

Uzená polévka s drobením

Uzená polévka s drobením

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Do tlakového hrnce dáme vařit žebírko, celer, mrkev, cibulky, česnek, bobkový list, libeček, nové koření a pepř. Vaříme 45 minut.Do druhého hrnce dáme vařit vodu,…

Jaromira18

60 min

Šťavnaté kuřecí paličky

Šťavnaté kuřecí paličky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso osolíme a přes noc naložíme do podmáslí, okořeněného granulovaným česnekem. Druhý den maso vyndáme, necháme okapat a osušíme (spořivější mohou z podmáslí vyrobit…

Grilovaná žebra Videorecept

Grilovaná žebra

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vůně grilovaného masa neodmyslitelně patří k létu. Zkusíme tentokrát zapomenout na klobásy či steaky, vsadíme na vepřová žebra. Jejich příprava zabere trochu více času,…

Colombo65

75 min

Grilovaná  uzená žebírka

Grilovaná uzená žebírka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Žebírka uvaříme ve vodě společně se 3 stroužky česneku a cibulí, vodu osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Vaříme v tlakovém hrnci cca 20 - 25 minut do poloměkka. …

mijula

60 min

Jehněčí žebírka v kyselém zelí

Jehněčí žebírka v kyselém zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku. Vložíme rebrá, posypeme ich nakrájaným cesnakom, vložíme tymián, osolíme, podlejeme vodou a dusíme…

Pohanková polévka s uzeným masem

Pohanková polévka s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Pohánku premyjeme horúcou vodou, zalejeme novou horúcou vodou, zakryjeme a zabalíme na 30 minút do perín ( alebo paplóna ). Rebierka zalejeme 2 l vody a uvaríme do…

Kančí roláda s masovou fáší

Kančí roláda s masovou fáší

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát. Uložíme do lednice. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme…

Voňavá dvoubarevná tlačenka

Voňavá dvoubarevná tlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5…

1 2 3