Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina kořenová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Prstýnky malé mořské víly

Prstýnky malé mořské víly

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Z vína, vody, octa, kořenové zeleniny, tymiánu, šalvěje, kousku petrželky a kroužku cibule přivedeme k varu kurbujón. Vložíme do něho párátkem sepnuté roličky z osolené,…

honzam

50 min

Zelenino-dršťková polévka v chlebu

Zelenino-dršťková polévka v chlebu

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku. Do ní zamíchejte sladkou papriku. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte, přidejte kořenovou…

Telecí na způsob divočiny

Telecí na způsob divočiny

Recept ještě nebyl hodnocen 3,1

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme jí na oleji v tlakovém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vložíme na kostky nakrájené maso,…

MamlajdaD

60 min

Fazolová polévka s lokšemi

Fazolová polévka s lokšemi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Fazole den předem namočíme. Druhý den je ve stejné vodě doměkka uvaříme spolu s kořenovou zeleninou.Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zavaříme do polévky a ještě…

Bahula

150 min

Staročeská zeleninová polévka

Staročeská zeleninová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a orestujeme ji na oleji.Osolíme, opepříme, zalijeme 1 naběračkou vývaru a podusíme.Když je zelenina téměř měkká, nakrájíme na…

Vydatná kuřecí polévka

Vydatná kuřecí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ze surovin na vývar si uvaříme kuřecí vývar. Na olivovém oleji osmahneme nudličky mrkve a petržele, zalijeme vývarem a povaříme. Později vložíme knedlíčky a ještě chvíli…

Rajská polévka sváteční

Rajská polévka sváteční

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek…

taddy1

60 min

Lín namodro

Lín namodro

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vykuchané líny neškrábeme ani neumýváme, aby na jejich kůži zůstal přirozený sliz. Stočíme je do téměř kruhu a svážeme jim hlavu co nejblíže k ocásku. Polijeme je…

1 11 12 13 14