Kuřecí žaludky na paprikách
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné a nakrájené žaludky dáme vařit se zeleninou a solí do měkka. Měkké žaludky scedíme a odložíme. Vývar použijeme později. Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné a nakrájené žaludky dáme vařit se zeleninou a solí do měkka. Měkké žaludky scedíme a odložíme. Vývar použijeme později. Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme…
23.l2. si uvaříme vývar z ryb a koření, vedle toho vývar ze zeleniny a vývar z hub. 24.l2. si uděláme z másla a hladké mouky krásnou voňavou jíšku a zalijeme ji rybím…
Zemiaky uvarené v šupe ošúpeme a nakrájame na kolečku na to určenému. Koreňovú zeleninu, uhorky, vajcia nakrájame na drobné kocky.Pridáme hrášok a zalejeme nálevom,…
Kroupy uvaříme,kořenovou zeleninu nastrouháme,osmahneme na tuku,přidáme vodu,houby a společně vaříme.Ke konci vaření přidáme jemně nastrouhaný brambor,petrželovou nať a…
Žaludky a zeleninu očistíme, dáme do hrnce, přidáme koření, vodu a uvaříme doměkka (v papiňáku cca 35 minut).V kastrolu na rozehřátém sádle necháme zesklovatět drobně…
Maso s kořením a solí vaříme ve vodě, k téměř měkkému přidáme rozpůlenou cibuli, česnek a zeleninu vcelku a dovaříme do měkka. Vývar scedíme a zavaříme do něj nudle a…
Na sádle osmahneme nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostky nakrájené brambory a červenou řepu. Přidáme sůl, kmín, rajčatové pyré a zalijeme vodou. Vaříme, až brambory…
Drobně krájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zasypeme mletou paprikou a ještě krátce smažíme, aby paprika pustila barvu.Zalijeme vývarem, přidáme na kostičky…
Stehna osolíme opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem.Vyndáme a na vypeku orestujeme cibuli se zeleninou, vrátíme maso podlijeme půl na půl vínem s vodou,…
Zeleninu s cibulkou osmahneme na másle. Přilijeme vodu a přidáme kapra a sůl. Vaříme tak 20 minut (až změkne zelenina). Po uvaření vyjmeme kapra, obereme maso a dáme…
Čočkové ragů : Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, koř. zeleninu na kostičky. V hlubší pánvy orestujeme cibuli s česnekem.…
Na pokrájenou osmaženou cibulku dáme rozvonět kari, přidáme pokrájenou cuketu a kořenovou zeleninu a orestujeme. Potom přidáme čočku, podlijeme vodou (nebo vývarem),…
Droby uvaříme (já v papiňáku),zeleninu uvaříme zvlášť.Vývar zcedíme,přidáme nakrájenou zeleninu a obrané maso.Knedlíčky:Droždí rozpustíme na podušené cibuli,necháme…
Díly slepice nebo kuřete vložte do vařící vody s celou cibulí, kořenovou zeleninou, vývarem nebo kostkou bez glutamátů, uvařte do měkka, v jiném hrnci povařte růžičky…
V kuřecím bujonu uvaříme kořenovou zeleninu. Připravíme palačinkové těsto z mléka, vejce, mouky a špetky soli. Játra semeleme a přidáme strouhanku, česnek, pepř, sůl,…
Hrozny omyjeme a rozpůlíme, vybereme jadérka a rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu odložíme bokem a druhou si dáme do misky a zalijeme koňakem. Necháme marinovat. …
Pórek,avokádu a zeleninu nakrájíme na stébla asi 5 cm dlouhá, vše osolíme , opepříme a podusíme na másle do poloměkka. Potom na zeleninu rozložíme osolené porce kapra,…
Chléb rozlámeme na menší kousky, zalijeme studenou vodou a necháme rozmočit. Přidáme kmín a dáme asi na 10 minut vařit. Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na…
Slepici vaříme v osolené vodě, přidáme kuličky koření i bobkový list. Vaříme do změknutí masa, ale nepřeváříme, aby se maso dalo použít na další pokrmy. Já vařím v…
Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list, nové koření, oloupanou celou cibuli očištěnou nakrájenou zeleninu a na mírném ohni…
Králíka vykostíme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vody tak, aby bylo vše ponořeno. Vaříme velice mírně (táhneme), vznikající pěnu odebíráme pryč. Na 2 kg…
Máslo pomalu rozehřejeme v kastrůlku, přidáme rozklepnutá a rozmíchaná vejce.Zlehka mícháme. Jakmile se vajíčka v kastrůlku začnou srážet, posypeme je krupičkou a vše…
Srdíčka: Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme vařit do studené vody spolu s pokrájenou kořenovou zeleninou, kořením a solí. Je možné přidat i bujonovou kostku, jak je…
Holka u plotny radí: Jihočeské bosáky z brambor a dýně vypadají lákavě a chutnají božsky. K přípravě stačí jen tři suroviny
Prvomájový sirup z květů třešní je možná lepší než polibek. Jeho příprava je navíc snadná
Koláč z cukety je úžasně vláčný a lehce nadýchaný, přitom tak snadný. Nejlepší je z mladé cukety, starší se musí předem upravit