Halászlé pro Čechy
Recept ještě nebyl hodnocenRybí porce prosolit a vložit do vody s česnekem a kořením a asi hodinu pomalu vařít ("táhnout").Mezitím usmažit cibuli na troše špeku či sádla, přidat kořenovou zeleninu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybí porce prosolit a vložit do vody s česnekem a kořením a asi hodinu pomalu vařít ("táhnout").Mezitím usmažit cibuli na troše špeku či sádla, přidat kořenovou zeleninu…
Z kapra stáhneme kůži a uvaříme spolu se zeleninou, cibulí a kořením na mírném plameni 15 minut. Poté kapra vyjmeme, položíme na teplý talíř, poklademe plátkem másla,…
Na sádle zpěňte cibuli, opečte dorůžova. Přidejte nastrouhanou zeleninu, orestujte asi minutu, přidejte sladkou papriku a mouku, opět chvilku na ohni míchejte, přidejte…
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře vychladnout.Kořenovou zeleninu taktéž uvaříme a necháme vychladnout. Pak ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle,…
Slepici rozsekneme, opláchneme ve vodě a spolu s kořenovou zeleninou a malou cibulí vložíme do hrnce se studenou vodou. Přiměřeně osolíme a dáme vařit na mírný oheň, aby…
Maso uvaříme se zeleninou a kořením doměkka (trvá to asi 3 hodiny); maso necháme vychladnout ve vývaru.Máslo vymícháme s česnekem utřeným se solí, přidáme posekanou…
Na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a restujeme, dokud nepustí trochu barvy. Přidáme nakrájený chleba, zalijeme tekutinou a…
Běžným způsobem uvaříme masový vývar s kořením a zeleninou, táhneme aspoň tři hodiny.Předem uvaříme brokolici rozdělanou na malé části. Brokolice musí být uvařená na…
Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky. Krátce před dovařením rybích kousků…
1/ Ve vetší nádobě rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytý, na kolečka pokrájený pórek. Přimícháme rajčatové pyré, zamícháme a přilijeme sterilovaná rajčata a…
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme jí na oleji v tlakovém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vložíme na kostky nakrájené maso,…
Kuřecí vývar s knedlíčky z drůbežích jater a bylinek přijde vhod při podzimních a zimních sychravých dnech. Dlouhé doba vaření a trpělivost při sbírání pěny se vyplatí a…
Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v…
Rychlá a levná pórková polévka je díky vaječné jíšce velmi výživná. Dobře vás zasytí ale nezanechá pocit plnosti. V létě se bude hodit jako lehký oběd či večeře. Dobře…
Dršťky vyperte ve studené vodě. Nakrájejte na kousky, dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte vařit prudkým varem asi 2 minuty, propláchněte, sceďte a opětovně…
Rybí polévku si povětšinou dopřáváme pouze ke štědrovečerní večeři. Krémová rybí polévka je opravdu výživná, plná zeleniny a zachutná i těm, kteří rybám úplně neholdují.…
Mleté maso smícháme se solí a mletým pepřem, pokud je moc suché tak přidáme trošku vody.Můžeme ještě dochutit i jinak, nějakým kořením nebo přidat najemno nakrájenou…
Pivní polévky byly kdysi běžnou součástí jídelníčku, oblíbené byly i v hospodách jako vydatné jídlo. I dnes si můžeme tuto tradiční polévku vychutnat. Výraznou chuť piva…
Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…
Bůček nakrájíme na tenké plátky asi 0,5 cm a opepříme mletým pepřem. Klobásu oloupeme, nakrájíme na špalíčky, zabalíme do lehce naklepaných plátků bůčku (klepat jen pro…
Chalupářská koprová omáčka: Sušené houby dáme přes noc máčet do vody. Ráno je mírně ovaříme, uděláme máslovou jíšku, kterou zalijeme vodou z hub i s těmi houbami,…
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalejeme vodou. Lehne promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24 hodin…
Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, zeleninu na kousky, česnek prolisujeme.Na sádle dozlatova osmahneme cibuli a na ní pak osolené a opepřené kostky masa.Přidáme…
Cizrnu dáme vařit v čisté vodě. Na oleji osmažíme kořenovou zeleninu, přidáme výhonky, kukuřici a povaříme, přidáme bujon, rajčata a kečup, necháme přejít varem a…