Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí bílé hlávkové - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie123 kJ /
29 kcal
Bílkoviny1,60 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,60 g
Tuky0,20 g
– nasycené0,06 g
– nenasycené0,12 g
–– mononenasycené0,02 g
–– polynenasycené0,10 g
––– omega 30,00 g
Vláknina2,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Golubce (plněné zelné listy) II Videorecept

Golubce (plněné zelné listy) II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Mleté maso se nehodí jen do sekané nebo karbanátků. Už jste někdy vyzkoušeli golubce? Jedná se o tradiční jídlo, oblíbené zejména v Polsku nebo na Ukrajině. Příprava je…

1974andrea

80 min

Salát z hlávkového zelí Videorecept

Salát z hlávkového zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jednoduchý salát z hlávkového zelí je rychle připravený, chutný hned, a po odležení zcela famózní. Základní recept můžete obohatit cibulí, křenem, nebo zkuste bílé zelí…

Merylas

20 min

Maso po Sečuánsku

Maso po Sečuánsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Postup Maso nakrájíme na nudličky a lehce obalíme v Solamylu. Smícháme papriku, sójovou omáčku, chilli koření a mletý zázvor. Do této směsi naložíme maso a necháme…

Pikantní zelný salát Videorecept

Pikantní zelný salát

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zelné saláty patří mezi velmi oblíbené přílohy zejména k masovým pokrmům. Tento je lahodný, pikantní, osvěžující a plný vitamínů. Využijte sezónu raného zelí a připravte…

Merylas

20 min

Kozí brada

Kozí brada

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Polévka zvaná Kozí brada je hutná, jíškou zahuštěná polévka z hlávkového zelí a brambor. Opečenou klobásku můžete nahradit uzeným masem nebo slaninou. Místo vajíčka je…

Dana Skarkova

30 min

Asijská kachní prsa

Asijská kachní prsa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. Mezitím na rozpáleném…

Sterilované bílé zelí

Sterilované bílé zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Obohaťte svůj jídelníček křupavým sterilovaným bílým zelím, pečlivě uloženým do sklenice pro zachování jeho čerstvosti a chuti. Tento klasický pokrm je ideální jako…

MiskaM

50 min

Marinovaný zelný salát

Marinovaný zelný salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Očistíme zeleninu a nastrouháme nebo nakrájíme zelí do větší uzavíratelné mísy. Přidáme plátky česneku nebo prolisujeme stroužky, mrkev nakrájenou na jemné nudličky,…

Čalamáda dle babičky

Čalamáda dle babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Snadná sladkokyselá čalamáda bez zavařování je hotová do druhého dne a můžete ji konzumovat hned. Je plná vitamínů a navíc v ní zužitkujete přebytky zeleniny. V lednici…

santa

60 min

Zeleninové sabdží

Zeleninové sabdží

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zeleninové sabdží je tradiční indický pokrm plný barev a chutí, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Toto jídlo spojuje rozmanité druhy zeleniny s aromatickými…

1974andrea

50 min

Zelný hrnec s hovězím masem

Zelný hrnec s hovězím masem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Z čerstvého zelí, hovězího masa, brambor a mrkve připravíme jednoduché jídlo, které dobře zasytí a navíc si na něm pochutnáme. Na přípravě není nic složitého, stačí…

poslirecept

80 min

Boršč II.

Boršč II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Příprava boršče obvykle zabere mnoho času. Jednotlivé složky se přidávají postupně a to je při přípravě této polévky základ. Nic se nesmí uspěchat. Udělejte si na…

Pečené zelí

Pečené zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nakrájené zelí spaříme vroucí vodou a necháme vychladit. Z mléka, mouky a vajec vymícháme těsto - bude o něco hustější, než na palačinky. Přidáme vychladlé zelí a…

Kuřecí "čína" se zelím

Kuřecí "čína" se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky. Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme. Necháme v chladu alespoň hodinu…

Kantonské nudle

Kantonské nudle

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejdříve dáme uvařit slepici .. nejlépe do papiňáku .. spolu s bobkáčem, novým kořením, solí a cibulí. Mezitím nakrájíme zelí na čtverečky asi 1x1 cm. Když je slepička…

Liska741

120 min

Salát z hlávkového zelí a mrkve

Salát z hlávkového zelí a mrkve

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Spojení hlávkového zelí a mrkve je šťavnaté, křupavé a bohaté na vitamíny, což zejména v období podzimu a zimy uvítáme. Zeleninu stačí doplnit medovo-hořčičnou zálivkou…

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso pokrájené na větší kostky opékáme na rozpáleném oleji. Osolíme, okmínujeme a opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.…

Hospodský zelný salát s cibulkou

Hospodský zelný salát s cibulkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Zelí tence nakrouháme, spaříme 1 litrem vroucí vody v hrnci (zalijeme vroucí vodou a necháme v hrnci cca 5 minut). Potom v cedníku propláchneme studenou vodou. Necháme…

Klona

30 min

Kuřecí v zelné omáčce

Kuřecí v zelné omáčce

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Cibuli si nakrájíme na kostičky, zelí na proužky. V pekáčku orestujeme cibuli, přidáme zelí a cca 5 minut promícháváme, až zelí zavadne. Pak přidáme rajčatový protlak,…

Kuře "strejdy z Hlinska"

Kuře "strejdy z Hlinska"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe plátky másla,…

martinahayek

150 min

1 2 3 4