Salát ze zelí a bílé ředkve
Recept ještě nebyl hodnocenOsvěžující salát ze zelí a bílé ředkve je ideální volbou pro lehký a zdravý pokrm. Křupavá zelenina plná vitamínů doplněná jemným dresinkem, se skvěle hodí jako příloha…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Osvěžující salát ze zelí a bílé ředkve je ideální volbou pro lehký a zdravý pokrm. Křupavá zelenina plná vitamínů doplněná jemným dresinkem, se skvěle hodí jako příloha…
Kotletky nenaklepáváme. Dáme je do misky pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu. Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v…
Snadná sladkokyselá čalamáda bez zavařování je hotová do druhého dne a můžete ji konzumovat hned. Je plná vitamínů a navíc v ní zužitkujete přebytky zeleniny. V lednici…
Nakrájené zelí spaříme vroucí vodou a necháme vychladit. Z mléka, mouky a vajec vymícháme těsto - bude o něco hustější, než na palačinky. Přidáme vychladlé zelí a…
Na kostičky nakrájenou cibuli restujeme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a necháme zatáhnout.Poté zaprášíme paprikou, zamícháme, přisypeme mouku a…
Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm…
Zelí tence nakrouháme, spaříme 1 litrem vroucí vody v hrnci (zalijeme vroucí vodou a necháme v hrnci cca 5 minut). Potom v cedníku propláchneme studenou vodou. Necháme…
Jídla z jednoho pekáčku nám skvěle ušetří čas. Kuřecí stehna jen necháme zatáhnout na pánvi a poté je vložíme na pekáček vystlaný křupavým zelí s cibulí. Před dopečením…
Obohaťte svůj jídelníček křupavým sterilovaným bílým zelím, pečlivě uloženým do sklenice pro zachování jeho čerstvosti a chuti. Tento klasický pokrm je ideální jako…
Špek a cibuli nakrájíme na kostičky, zelí na proužky a brambory na větší kostky. Na hlubší pánev dáme vyškvařit špek a přidáme cibuli. Smažíme do zlatova. Trochu si…
Maso nakrájíme na nudličky a nejlépe přes noc dáme marinovat do směsi koření a oleje. Zelný salát je dobré taky připravit s předstihem, aby zelí nakřehlo a pustilo…
Na boršč má každá rodina vlastní recept, jiný je ruský ze třech druhů masa bez rajčat a protlaku a jiný ukrajinský s masem vepřovým. Tato verze je chutná i zcela bez…
Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k…
Zeli nakrouháme, mrkev nahrubo nastrouháme a vše zalijeme zálivkou z oleje, octa a cukru.Pořádně promícháme a necháme v ledničce zhruba hodinku odležet.
Lilek podélné nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky, posolíme a necháme 30 minut vypotit.Poté utřeme papírovým ubrouskem přebytečnou tekutinu.Na olivovém oleji osmahneme…
Zelí nastrouháme, dáme do hlubokého pekáčku. Vypadá to, že je ho hodně, ale speče se. Osolíme a přidáme olej, dobře promícháme. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 30…
1) Zelí si buď nakrájíme na menší kousky nebo dáme do mixéru. Mrkev si nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme nadrobno. Zeleninu smícháme a přidáme 1 lžičku…
Postup pro variantu Čínské nudle s žampióny a zeleninou: Cibuli nakrájíme na drobno, hlavičky žampiónů nakrájíme na hrubší plátky a nožičky žampiónů na kolečka. Na…
Z čerstvého zelí, hovězího masa, brambor a mrkve připravíme jednoduché jídlo, které dobře zasytí a navíc si na něm pochutnáme. Na přípravě není nic složitého, stačí…
Dietní lehká zelňačka je ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravý, chutný a rychlý pokrm. Tato polévka kombinuje svěžest zelí, jemnost zeleniny a lehkou kyselost,…
Ze zelí vykrojíme košťál, odebereme 4 vrchní listy a ty v míse zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme.Špek nakrájíme na drobné kostičky a v pánvi ho necháme…
Zelí rozřízneme na čtvrtky, vyřízneme prostředek (košťál) a pak nastrouháme společně s očištěnou mrkví na struhadle (já na robotu).Přidáme trochu soli a pepře. Zakápneme…
Hlávku zelí, u které vykrojím střed košťálu, uvařím ve slané vodě.Hlávku rozeberu na jednotlivé listy, které plním směsí: Cibuli zesklovatím, přidám na drobno…
Na másle zeskovatíme najemno nakrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek a najemno nakrájené zelí. Orestujeme, osolíme a podlijeme trochou vody.Necháme uvařit…