Vepřové na zelí a pivu
Recept ještě nebyl hodnocenV kastrolu nebo pekáčku vyškvaříme nakrájený kousek špeku, z bůčku odkrojíme kůži a kosti, nakrájíme na větší kostky a ty poprášíme moukou.Maso osmahneme na špeku, až se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V kastrolu nebo pekáčku vyškvaříme nakrájený kousek špeku, z bůčku odkrojíme kůži a kosti, nakrájíme na větší kostky a ty poprášíme moukou.Maso osmahneme na špeku, až se…
Na cibuli si osmažíme nakrájené žampiony, přidáme pokrájené zelí, zalijeme vývarem a asi 15 minut povaříme. Brambory nakrájíme a dle vlastních zvyklostí buď vaříme…
Kvašená zelenina dnes zažívá boom na celém světě a u nás je touto super potravinou hlavně kysané zelí. Velmi jednoduchým způsobem si můžete tuto vitamínovou bombu podle…
Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme okapané zelí, na klínky pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, plnější lžíci protlaku, cca dvě lžíce vody, cukr a na kolečka pokrájené…
V pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout.V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil…
Zelí si nakrájíme na drobnější kousky, cibuli nadrobno a zasypeme jí zelí, pokapeme olivovým olejem, přidáme nasekaný kopr, osolíme, opepříme.
Brambory oloupeme a s uzeninou nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Zelí vymačkáme a nakrájíme na menší kousky.Cibuli na sádle usmažíme do zlaté barvy.…
Kapustu ( zelí ) nadrobno pokrájame, pridáme vajce, olej, mlieko, prášok do pečiva a toľko múky, aby vzniklo mäkké cesto. Dobre ho spracujeme. Na vymastený plech cesto…
Zelí překrájíme, dáme do mísy, přidáme sýry nakrájené na kostičky, šunku nakrájenou na proužky, drobně nakrájenou cibuli (použila jsem lahůdkovou), osolíme, opepříme,…
Kachní prsa posypeme kmínem, vyskládáme do pekáče a zprudka opečeme z obou stran cca 3 minuty. Do výpeku dáme kysané zelí a chvíli ho podusíme bez pokličky, aby se…
Vše smíchat a rozetřít na plech.Péct 45 minut na 180°C.
Kyslú kapustu podusíme na cibuľke, osolíme, okoreníme podľa chuti. Kto chce, pridá na kocky pokrájané niečo údené alebo slaninkú, ale nie je to nutné.Zemiaky olúpeme,…
Maso i cibuli nakrájíme na jemno. Do rozpáleného hrnce dám rozpustit sádlo a máslo. Přidám cibuli a maso. Cibulku nechám zesklovatět a maso lehce zatáhnout. Zasypu…
Brambory nastrouháme jako na bramboráky, smícháme s kořením, moukou a vejcem (klasické bramborákové těsto) a na plotně (tálech) upečeme placky, které jen smočíme v…
Nejprve si dáme rozkvasit mouku. Do připravené směsi mouk uděláme důlek, do něj vlijeme vlažné mléko a vysypeme sušené droždí. Promícháme, přikryjeme fólií a dáme do…
Kroupy zalijeme části vývaru a dáme vařit. Po zhruba deseti minutách přidáme překrájené zelí bez nálevu (ten uchováme) a koření. vaříme téměř doměkka. Podle potřeby…
Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme…
Uzené maso nameleme na mlýnku o průměru 6 mm, popřípadě nakrájíme na malé kostičky.Cibulku nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Poté přidáme uzené maso, chvilku…
Tradiční polévkou ruské a ukrajinské kuchyně je bezesporu boršč. Dobře okořeněná polévka z červené řepy, třemi druhy masa, plná zelí a zeleniny je opravdu hutná a oplývá…
Tento recept nabízí bohatou chuť kombinace jemného masa a kysaného zelí, doplněnou křupavými bramboráčky. Ideální volba pro ty, kteří hledají vydatné a rychlé jídlo s…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Mäso pokrájame na kocky. Vo väčšom hrnci speníme na oleji pokrájanú cibuľu, pridáme ostatnú zeleninu pokrájanú na malé kocky - najprv mrkvu, ktorú krátko orestujeme s…
Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na kostky. Dáme do pekáčku, přidáme zelí, osolíme a přisypeme koření. Vše důkladně promícháme (nejlepší je rukama).Zalijeme smetanou…