Vepřové řízky v zelném těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenZelí scedíme, pokud je příliš kyselé, tak i opláchneme a pokrájíme nadrobno.Rozmícháme vejce s pivem, zelím a přidáme tolik polohrubé mouky, aby vzniklo těstíčko. Podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí scedíme, pokud je příliš kyselé, tak i opláchneme a pokrájíme nadrobno.Rozmícháme vejce s pivem, zelím a přidáme tolik polohrubé mouky, aby vzniklo těstíčko. Podle…
Tuto vydatnou zelňačku uvaříme z kysaného zelí, brambor, rajčatového protlaku a koření. Přidáme orestovanou klobásku, zahustíme a dochutíme zakysanou smetanou. Pokud…
Vinnou klobásu si dopřáváme k štědrovečerní večeři a povětšinou smaženou. Vyzkoušejte ji však připravit trochu jinak, pečenou na lůžku ze zelí, brambor a jablek.…
V zimních měsících, kdy je nedostatek čerstvé zeleniny, přijdou papriky s kysaným zelím vhod. Postup je jednoduchý, stačí papriky naplnit zelím, zalít horkým nálevem a…
Ať už kapustnica, kyselica nebo zelňačka, vždy se jedná o vynikající polévku plnou zelí a dalších dobrých surovin. Do této polévky dáme i domácí klobásu, která pustí…
Zmrazené halušky povaříme ve vroucí osolené vodě po vyplutí cca 2 min. Poté přes sítko propláchneme teplou vodou. Kysané zeli mírně před vařením propláchneme, je-li…
Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme a během smažení ho…
Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme a během smažení ho…
Kuře si rozdělíme na části, osolíme, opepříme (můžeme pokmínovat), na dno plecháčku si dáme kysané zelí, osmažený špek, okořeněné kuře, na kuře dáme anglickou slaninu.…
Brambory uvaříme se solí a kmínem, scedíme a pomačkáme.Do pekáče dáme brambory, zelí, uzené maso nakrájené na kostičky a přidáme rozpuštěné sádlo.Zamícháme a dáme do…
Čtvrtkolečka cibule (s rozdrcenými stroužky česneku) dáme smažit se sádlem a špekem do (titan.) kastrolu. Maso nakrájíme na kostky, v misce prohněteme se škrob. moučkou…
Kysané zelí překrájíme, přidáme k němu drobně krájenou cibuli a feferonku.Dochutíme troškou cukru, špetkou soli, zakápneme olejem a promícháme.
Ryžu podusíme do polomäkka. Necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame s mletým mäsom, vajcami, osolíme, okoreníme a naplníme listy, ktoré sme sparili vriacou vodou, aby boli…
Maso umeleme spolu s cibulí a česnekem, vmícháme vejce, rýži a koření, dobře promícháme.Na dno kastrolu dáme polovinu sklenice kysaného zelí (balení o váze cca 640g), na…
Kachní stehna očistíme, mírně osolíme a posypeme troškou koriandru (můžeme použít i klasický černý pepř, pokud ho někdo nemá rád nebo úplně vynechat). Cibulku nakrájenou…
V malém pekáčku rozložíme vrstvu zelí, kterou posypeme lehce cukrem a kmínem. Nakrájíme cibuli na větší kusy, slaninu na kostičky a rozprostřeme na zelí.Stehna…
V větším rendlíku na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme zelí spolu se šťávou a vodou, promícháme a necháme na mírném ohni pod pokličkou…
Vlez do sklepa, do svojeho, a vyber pěkné brambory, asi tolik, kolik jsi naučená vařit. V kuchyni brambory oloupej a podle zvyku pokrájej a dej vařit do osolené vody…
Na sádle osmažíme cibulku. Vložíme drobně nakrájenou krkovici a orestujeme. Zaprášíme moukou, promícháme, přidáme sladkou papriku a zalijeme vodou. Vložíme pokrájené…
kyselé zelí si překrájíme na menší kousky, tvrdý sýr a šunku nakrájíme na kostičky, přidáme majolku a zakysanou smetanu, který nám to podrží...mažeme na veky, bagetky…
Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude…
Segedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme…
Uzená vepřová kotleta, připravovaná v pomalém hrnci, společně s kysaným zelím a bramborem, je doslova perfektním víkendovým obědem. Provoněná jablky, posypaná křupavou…
Palačinkový den se slaví právě dnes! Ukážeme vám, jak na ty nejlepší a nejtenčí a zjistíte taky, kde se konají palačinkové závody
Velikonoční vaječná tlačenka: Co udělat, aby dobře ztuhla a jak ji bez úhony vyklopit?
Máme tu čas masopustu: Jak jej oslavit? Nahoďte masky, osmažte koblihy a dejte si jitrnici!