Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Recept ještě nebyl hodnocenKnedlíky: Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Knedlíky: Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do…
Těsto jsem si rozdělila na dva díly a vyválela na pomoučněné podložce do (pokud možno) obdélníku.Prosciutto jsem dala jako první. Přidala jsem řádně vymačkané zelí (a…
Stačí kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat.Připravíme dušené zelí. Na…
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a přikryté dáme péct do rozehřáté trouby. Asi po 25 minutách kuře…
Kohouta naporcujeme, okořeníme dle chuti a pečeme 1,5 hodiny v remosce. Nedáváme žádný tuk, kohout pustí dost šťávy, občas otočíme, aby se opekl ze všech stran.Uvaříme…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso a klobásu, přidáme utřený česnek se solí a vymačkané, pokrájené kysané zelí. V hrnku…
Kameninovou nádobu pomalého hrnce postavte na sporák, rozpalte sádlo a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou uzeninu.Pokud přístroj vašeho…
Namleté maso smícháme s vejci, kořením a vodou. Zelí překrájíme na drobno. Přidáme k masu, spolu se strouhankou.Dochutíme a tvoříme menší ploché biftečky, smažíme je…
Nakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy…
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli, kolečka klobásy a chvíli restujeme. Přidáme paprikovou pastu, lžíci mouky a společně ještě krátce zarestujeme.…
Výborné jídlo vznikne, když se při přípravě potkají suroviny, jakými je kysané zelí, brambory a kuřecí maso. Podle rychlého receptu můžete uvařit plnohodnotnou večeři…
Polévky z kysaného zelí jsou pestré obsahem surovin. Každá oblast má svého favorita. Vyzkoušejte recept pocházející ze slováckého Vlčnova. Patří do něho houby, které…
Maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku, maso, osolíme, opepříme, přidáme 5 bobulí jalovce a ve vývaru…
V receptu není uvedeno množství, neboť to si určí každý sám podle své chuti. Tyto vepřové závitky jsou velmi šťavnaté a pikantní a jako přílohu můžete podávat brambory…
Cizrnu namočíme do studené vody a necháme aspoň přes noc nabobtnat.Poté vodu vyměníme a vaříme až do změknutí. Pokud máme tlakový hrnec, je ten pravý čas ho využít,…
Kysané zelí funguje jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní čerstvé bílé zelí. Zkrátka – dokonalá…
Segedín je jedním z nejoblíbenějších druhů gulášů. Najdeme v něm kousky masa restované na paprice a kmínu, které doplníme křupavým zelím a jemnou zakysanou smetanou.…
Tradiční slovenská polévka z kysaného zelí, se štědrou dávkou sušených hub a smetany, to je bílá zelňačka s houbami. Tentokrát jsme vynechali uzené maso a slaninu, ale…
Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Zvlášť ve vodě uvaříme překrájené zelí i s lákem.Až jsou…
Brambory uvařené den předem ve slupce oloupeme, umeleme na masovém strojku, přidáme žloutek, hrubou mouku, krupici, sůl a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na…
Najprv si namočíme rímsky hrniec.Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme.Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby…
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zelí překrájíme (popř.propláchneme),…
Špekáčky nařízneme podélně a oloupeme. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Zelí scedíme a propláchneme,pokud se rozhodneme jej…
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín. Do hrnca dáme olej, pridáme pokrájanú údenú slaninu, roztopíme, pridáme kocky cibule, osmažíme. Stiahneme z ohňa, zasypeme mletou…
Reportáž ze školky, kde se vaří jinak: Kuchařka Kristina sbírá medaile v soutěžích a nám prozradila recept na skvělou rajskou
Rychlé jablečné tyčinky: Listové těsto skvěle doplní jablečná přesnídávka a snadný dezert lehce zvládne i začátečník nebo děti
Vinice jí zničilo tornádo, půl roku poté budou její vína k dostání v Žabce