Segedín jednoduše z remosky
Recept ještě nebyl hodnocenSegedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Segedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme…
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe anglickou slaninou a kysaným zelím, které jsme propláchli a vymačkali.Maso stočíme do roládky a…
Lukulské hody připravíte, pokud budete postupovat podle našeho receptu. Výsledným jídlem jsou masové závitky naplněné dobře ochuceným kysaným zelím. Podávejte je dobře…
Dobře ochucené masové kuličky z vepřového, zapékané s kysaným zelím, které smícháme se zkaramelizovanou cibulkou, chutnají opravdu báječně. Podávat je můžeme s plátky…
Segedín je jedním z nejoblíbenějších druhů gulášů. Najdeme v něm kousky masa restované na paprice a kmínu, které doplníme křupavým zelím a jemnou zakysanou smetanou.…
Každá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
Pečená kachna se zelím patří ke slavnostnějším pokrmům. Podávat ji můžete se dvěma druhy zelí, bílé i červené a knedlíky můžete připravit houskové, karlovarské nebo…
Vepřové závitky plněné zelnou směsí s uzeným bůčkem můžete připravit k nedělnímu rodinnému obědu. Maso je šťavnaté a měkké a s omáčkou krásně ladí. Určitě si pochutnáte.…
Pro dobrou zelňačku toho mnoho nepotřebujete. Jeden sáček kvalitního kysaného zelí, klobásku, namočené kroupy a dochucovadla. A také dvě chvilky. První na namočení krup…
Základem zelňačky s houbami je dobře vyškvařená slanina s cibulí a správně zarestovaná paprika. Pokud jste stihli na podzim nasbírat a nasušit houby, právě přišel jejich…
Zelňačka s masem je poctivá polévka plná výrazných chutí, která spojuje svěžest kysaného zelí se šťavnatým masem a voňavým kořením. Tento vydatný pokrm vás zahřeje a…
Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem patří mezi tradiční slovenské pokrmy a u nás se původem vážou především k jižní Moravě. Vláčné bramborové placky s výraznou…
Jihočeské zelňáky z kynutého těsta, ve tvaru obdélníčků, jsou plněné restovaným kysaným zelím na cibulce a uzeným masem. Zelňáky potěší při posezení s přáteli u piva…
Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne…
Přemýšlíte, jak využít zbylé škubánky? Potom jste narazili na ten správný recept! Vykouzlete ze zbytků v kuchyni zase nové, chutné a neokoukané jídlo. Škubánkové…
Jídlo, které se hodí jako rychlá večeře nebo oběd. Těstoviny s restovaným kysaným zelím, kouskem slaniny a šunkou jsou do půl hodiny hotové. Dozdobte je nasekanými…
Suroviny dame do pekarne a zapneme pekarnu na program Testo. Mezi tim si nachystame klobasu, kazdy podle chuti. Ja jsem dala uzenou, ma to lepsi chut :-D Klobasku si…
Kurča rozdelíme na 4 časti. Na spodok pekáča si položíme nadrobno posekanú kapustu, na to plátky slaniny, kurča osolíme, okoreníme podla chuti.Zemiaky očistíme a…
Nastrouháte brambory, přidáte mouku, sůl, vajíčka, pepř, trouchu mléka, zelí a smíchate dohromady. Smažíte na oleji, nebo na sádle.
Maso zalijeme vodou, uvaříme, obereme a nakrájíme.Kysané zelí scedíme, pokud je třeba propláchneme, v hrnci zalijeme vodou a uvaříme.Ve druhém hrnci osmahneme drobně…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Zelí nakrájíme a uvaříme do měka. Nakrájenou cibuli osmahneme na trošce tuku a všechno…
Kuřecí stehna odkrojíme od kosti tak, aby zůstala na kosti, ale vytvořila se kapsa, do které vložíme nakrájené, kysané zelí a pomletou-nebo nastrouhanou klobásku.…
Zelí propláchneme,dáme do pekáčku a posypeme šunkou.Kuřecí čtvrtky omyjeme a osušíme.zespoda posypeme gril. kořením,zvrchu potřeme medem.Dáme na zelí se šunkou,podlijeme…