Čabajková pomazánka s kysaným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenČabajku oloupeme a umeleme, zelí vymačkáme a pokrájíme, papriku také nakrájíme na drobno. Vše smícháme a ochutíme.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čabajku oloupeme a umeleme, zelí vymačkáme a pokrájíme, papriku také nakrájíme na drobno. Vše smícháme a ochutíme.
Krkovičku nakrájím na plátky, naklepu, osolené a opepřené opeču na rozpáleném tuku. Nebo také nasucho na grilovací pánvi. Uschovám do tepla. Brambory nastrouhám,…
2 plátky natřeme pomazánkovým máslem. A pak na něj pokládáme sýr, salám a kysané zelí. Kdyžtak koření a dáme zapéct do zlatova. Až bude do zlatova můžeme namazat…
Mrkev, celer a cuketu nastrouháme do hlubší zapékací misky.K nastrouhané zelenině přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme,přidáme majoránku a promícháme se sádlem.Osolené…
Kuřecí steaky, nebo prsíčka mírně naklepeme, okořeníme pepřem, solí, posypeme červenou paprikou. Zprudka orestujeme na polovině oleje dorůžova a dáme stranou do tepla.…
Pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody. Slaninu pokrájame na drobno, roztopíme, osmažíme na nej pokrájanú cibuľu. Listy medvedieho cesnaku preberieme, umyjeme a…
Vymačkané zelí, nastrouhané uvařené brambory (zhruba tolik, kolik zelí), žloutek, solamyl, dětskou krupičku a na kostičky nakrájenou slaninu dáme do mísy. Hrubé mouky…
Maso dáme vařit s oloupanou cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme pomalu s probubláváním do změknutí masa. Přidáme zelí a vaříme další…
Na pánvi si necháme roztavit špek, na něm lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (ne úplně - asi minutku, ještě se na ní budou smažit brambory) Oloupané brambory…
Nastrouháme brambory, přidáme nadrobno nakrájené kysané zelí,vejce, vločky a nakrájené škvarky. Sůl, čubřicu a česnek podle chuti a vše zahustíme moukou. Necháme v…
Zemiaky narežeme na kocky a uvaríme. Krúpy uvaríme tiež zvlášť. Kapustu s nálevom povaríme 15 minút, pridáme krúpy a zemiaky aj s vodou, v ktorej sa varili, na…
Zelí si připravíme klasickým způsobem: Na sádle zpěníme cibulku, po chvíli přidáme zelí a dusíme asi 15 minut – zelí se bude ještě péct, proto není třeba to přehánět,…
Kachnu vykostíme, plát položíme kůží dolů, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem. Zelí vymačkáme, přidáme nakrájenou cibuli a oloupané nastrouhané jablko. Promícháme a…
Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kousky, pak nakrájíme cibuli na proužky a osmahneme ji na trošce oleje, zalijeme vodou, dáme fazole se zeleninovým vývarem a…
Lasagne krátko obvaríme vo vode, len toľko, aby zmäkli a dali sa stáčať. Čerstvé lasagne nevaríme ! Rozložíme na utierku, aby boli suché, bez vody. Na kocky narezanú…
Prebratú umytú šošovicu dáme variť s bobkovým listom do vody. Zvlášť dáme variť do vody kyslú kapustu s čiernym korením a rascou, varíme cca 15 minút. Do mletého mäsa…
Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu a vmiešame papriku. Prilejeme šťavu s kapustou, pridáme huby, bobkový list, čierne korenie a osolíme. Varíme 20 minút.Potom…
Zelí vsypeme do hrnce, vložíme uzené nebo slaninu vcelku, nasypeme pokrájenou cibuli, podlejeme vodou. Přivedeme do varu. Mleté maso, sůl, pepř, vejce, rýži smícháme a…
Kuřecí maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na kousky, špek na kostičky. Vše vložíme do misky, přidáme tymián, trochu oleje a…
Do pekáčku nakrájíme cibuli na měsíčky, osolíme ji a okmínujeme. Na cibuli dáme zelí (neproplachovala jsem), opět osolíme a okmínujeme a přidáme med. Promícháme.Krkovici…
Kapra očistíme, vyřízneme páteř a odstraníme žebra. Odřezky vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl a povaříme. Vývar použijeme k podlévání. Filet co 2 až 3 mm prořízneme…
Krkovici zlehka naklepeme. Maso z obou stran mírně osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí.Na másle zpěníme cibulku a necháme zesklovatět s práškovým česnekem, poté…
Zelí dáme vařit do 1 l vody. Přidáme papriku, sůl a pepř.Zatímco se zelí vaří, nakrájíme klobásu na tenká kolečka a opečeme je na sucho na nepřilnavé pánvi.V trošce…
Skromná kuchyně: Dušený špenát může být levná delikatesa, když jej správně dochutíme. Roli hrají smetana i dokonale osmažená cibulka
Retro okénko: Legendární krakovský sýrový salát je vynikající na chlebíčky i jako samotný pokrm. Příprava je navíc snadná
Prvomájový sirup z květů třešní je možná lepší než polibek. Jeho příprava je navíc snadná