Dortík pro Ilonku
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky z 5-6 vajec ušleháme s 150 g moučkového cukru doběla - nespěcháme, vmícháme 1/3 sněhu z bílků, přidáme 150 g polohrubé mouky a 1 polévkovou lžíci škrobu …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky z 5-6 vajec ušleháme s 150 g moučkového cukru doběla - nespěcháme, vmícháme 1/3 sněhu z bílků, přidáme 150 g polohrubé mouky a 1 polévkovou lžíci škrobu …
Do mísy dáme všechny tekuté suroviny, nakonec mouku, droždí a sůl. Mícháme ručně, až se těsto přestane lepit a pak ještě zapracujeme 40 g povoleného másla do těsta a…
Rozmrzlý špenát spojíme se žloutky, moukou a sněhem, osolíme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 175-180 °C),…
Vše se smíchá a nechá se 2-8 hodin v lednici uležet.Smažíme na rozpáleném oleji.
Nejprve uděláme pařížský krém (asi 4 nebo i více hodin předem): Omegu a máslo rozpustíme v hrnečku, přidáme mléko a s ostatními surovinami dáme do mixéru. Mixujeme asi…
Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu a přisypeme sůl. Heru nakrájíme na vločky a poklademe ji kolem dokola na hromádku mouky. Těsto…
Prsíčka zbavíme kostí, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a osolíme. Pak ušleháme těstíčko. Bažantí filátka namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji do červena. Příloha…
Uvaříme brokolici al dente v osolené vodě.Brokolici a brambory nakrájíme na kostičky, případně i šunku.Ušleháme z bílků sníh.Smícháme brokolici, brambory, nastrouhaný…
Mezi masopustní klasiku bezesporu patří koblihy. Nadýchané sladké pečivo smažené v horké tukové lázni má svoje neodolatelné kouzlo. Můžete je naplnit pudinkem nebo…
Z prosáté mouky, mléka, vejce, oleje, octa a soli vypracujeme na vále pružné těsto. Zadělané těsto přiklopíme nahřátým kastrolem a necháme asi 1/2 hodiny odpočinout.Na…
Náplň: V mixéru šleháme žloutky se špetkou soli, až zesvětlají a nabudou na objemu. V mikrovlnce rozpustíme 1 lžičku kávy ve lžičce vody a necháme vychladnout. V…
Odvažte 85 g cukru, přidejte na kostičky nakrájené změklé máslo a vyšlehejte do pěny, postupně po jednom zašlehávejte žloutky. Do našlehané žloutkové směsi opatrně…
Smícháme hladkou mouku, moučkový cukr a mleté mandle. Přidáme našlehané žloutky, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Nakonec přidáme STUDENÉ máslo a…
Hřbety (filé) a vykostěné zadky rozkrájíme na menší kousky a v kastrole je na másle opečeme dozlatova. Přidáme cibuličky, zaprášíme moukou a připravíme světlou zásmažku…
Vše zpracujeme na hladké těsto, není třeba přidávat mouku na propracování.Těsto necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.Z těsta vyválíme váleček a rozdělíme na stejně velké…
Droždí vsypeme do hrnečku a přidáme trochu cukru a vlahého mléka. Necháme vzejít.Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí, přidáme kvásek a ostatní přísady.…
Vyšlehám bílky do tuha. Smícháme všechny sypké suroviny. Do sypkých surovin vmícháme všechny tekutiny, včetně žloutků. Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky. Vylijeme na…
Všechny suroviny zpracujeme co nejjemněji na vále nebo v kuchyňském robotu. Tuk používáme ztuhlý. Malou část těsta dáme bokem. Větší část těsta vyválíme na kulatý tvar,…
Pokud máme robot a nebo domácí pekárnu, necháme vypracovat těsto. Pokud ne, vše smísíme a vypracujeme ručně.Necháme vykynout.Na tvarohovou náplň umícháme tvaroh s cukrem…
Do mísy rozdrobíme droždí a promícháme s cukrem, až se droždí rozpustí, přilijeme vlahé mléko s rozkvedlaným žloutkem a vajíčkem. Přidáme rozpuštěné máslo, sůl, pepř a…
Nejprve z bílků vyšleháme tuhý sníh. V další míse vymixujeme ponorným mixérem uvařené jáhly s citronovou šťávou a olejem, přidáme žloutky, cukry a vyšleháme v pěnu.…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně za stálého šlehání přidáváme ostatní suroviny.Hotové těsto vlijeme do silikonových košíčků a vložíme do předem vyhřáté…
200 g hladké mouky propracujeme s 250 g tuku. Zpracujeme do bochánku a dáme do ledničky ztuhnout.Kostku droždí rozdrobíme do hrnku, promícháme se lžičkou cukru, lžičkou…
Postup: Do misky dáme krémový sýr, máslo, cukr 1 a smetanu 1, budeme zahřívat do té doby, až bude cukr rozpuštěný a všechno bude zkombinované do hladké pasty. Vyšleháme…
Bývalá britská královna Alžběta si sáček oblíbeného čaje pro jistotu nosila v kabelce a před obědem musela mít speciální aperitiv
Šátečky s jablky a marmeládou: Aby byly dokonale křehké a jemné, je dobré použít fígl s tukem a část mouky nahradit
Co s maliníky po sklizni? Aby dobře plodily i příští rok, je nutné je správně prostříhat a přihnojit popelem