Tvarohové knedlíčky s rybízovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenJedním ze sladkých pokrmů, které jsou u nás v oblibě, jsou ovocné knedlíky. V tomto receptu však nebudeme balit ovoce do těsta, nýbrž vytvoříme malé knedlíčky, které až…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jedním ze sladkých pokrmů, které jsou u nás v oblibě, jsou ovocné knedlíky. V tomto receptu však nebudeme balit ovoce do těsta, nýbrž vytvoříme malé knedlíčky, které až…
Čím déle necháme těsto kynout a mezitím mu věnujeme péči s propracováním, tím víc se nám odvděčí svojí nadýchaností a jemností. Jinak tomu není ani u toho velikonočního…
Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na rozehřátém másle.Pak přidáme očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a kedlubnu, osmahneme, poprášíme moukou…
Čím déle necháme těsto kynout a mezitím mu věnujeme péči s propracováním, tím víc se nám odvděčí svojí nadýchaností a jemností. Jinak tomu není ani u toho velikonočního…
Tento jednoduchý letní dezert tvoří vláčné těsto a jemná tvarohová náplň, která voní vanilkou. Povrch koláče posypeme čerstvými malinami a kokosovými hoblinkami, které…
Jedním z velikonočních symbolů je i trnová koruna. Můžeme ji připravit z kynutého těsta, které rozdělíme na díly, spleteme z nich cop a provaz a ozdobíme mandlovými…
Lahodný krém z pudinku a žloutků zapečený s ostružinami připravíme velmi snadno. Jemnou sladkou chuť krému doplňují osvěžující sladkokyselé ostružiny a dezert tak má…
Toto sladké pečivo z kynutého těsta podáváme na Zelený čtvrtek. Dle tradic přináší pevné zdraví, pokud se sní za svítání. Jidáše ozdobíme ořechy nebo rozinkami a upečeme…
Horké dny nám zpříjemní tento lahodný koláč. Jednoduchý korpus plníme náplní z ostružin, jogurtu a šlehačky. Výsledný koláč ještě můžeme podle své fantazie ozdobit…
Jemný máslový mazanec můžete připravit podle našeho receptu. Omládek mu dodá kyprosti a vláčnosti. Kynutý a dozlatova upečený moučník je plný rozinek, kandovaného ovoce…
Z kynutého bramborového těsta tentokrát místo jednoho velkého mazance vytvoříme zrovna několik jeho malých kopií. Mini bochánky poslouží nejen jako velikonoční výslužka…
Milovníkům čokoládových moučníku jistě není třeba brownies představovat. Kyprý dezert přímo napěchovaný chutnou čokoládou láká k ochutnání. Ať již samostatně, nebo s…
Drobné koláčky z máslového těsta potřeme čokoládovou polevou, naplníme čokoládovo-ořechovou náplní a povrch zakryjeme kolečkem z těsta, do kterého vykrojíme velikonoční…
Muffiny z celozrnné špaldové mouky, ovesných vloček a třtinového cukru jsou ideální kombinací pro dietní pečení. Jsou plné vlákniny, čerstvých malin, případně jiného…
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Vymyslet, čím podarovat velikonoční koledníky je někdy náročné. S naším receptem na drobné jarní motivy z marcipánové hmoty a pudinkového těsta to však vyřešíte snadno.…
Tento koláč z lineckého těsta je krásně křehký, chutný a jednoduchý na přípravu. Těsto jsme vylepšili mletými ořechy a na náplň použili maliny. Náplň můžete připravit z…
Netradiční spojení sladkého sušenkového základu, žervé a dýně si můžeme vychutnat díky receptu semifinalisty Masterchef Česko, Pavla Berky. S jeho receptem si snadno…
V létě přijdou vhod dorty s čerstvým lesním ovocem. Z kousků rolády s borůvkovou marmeládou můžeme vytvořit hezký dezert, plný výborného krému z borůvek. V ústech se…
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých…
Kynuté těsto je velmi tvárné a dává nám tak možnost z něj tvarovat a péct libovolné pečivo. K Velikonocům tak můžeme použít tento recept, ve kterém najdeme návod na to,…
Nic neudělá po letním obědě větší radost, než kopec napečených slaďoučkých lívanců. Kypré lívanečky v kabátku z cukru a skořice jsou skvělá klasika. Určitě mějte…
Trvanlivé nádivky do cukroví jsou skvělým způsobem, jak dodat vašemu pečení zajímavé a chutné náplně. Tyto náplně mohou být přidány do různých druhů cukroví, jako jsou…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Retro cukrárna: Z jaké dobroty se vyvinula kremrole a kde vzal indiánek svůj název?
Cukrář Josef Maršálek nám prozradil, kde se bude v létě koupat, co rád peče i proč je podle něj kuchyně „novým obývákem“
Obyčejná, ale skvělá jídla z brambor: Zapečená kaše, staročeské lokše nebo pizza z bramborového těsta chutnají skvěle