Rebarborový koláč s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenV tomto koláči se snoubí sladká chuť tvarohu s kyselostí rebarbory a skvěle se doplňují. Navíc je koláč politý výbornou ovocnou omáčkou, která chutě ještě více pozvedne.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V tomto koláči se snoubí sladká chuť tvarohu s kyselostí rebarbory a skvěle se doplňují. Navíc je koláč politý výbornou ovocnou omáčkou, která chutě ještě více pozvedne.…
V troše vlažného mléka se lžičkou cukru nechte vzejít kvásek, přidejte do mouky s ostatními ingrediencemi a zadělejte tužší těsto, až tvoří bubliny.Na teplém místě…
Dostal se k vám čerstvě chycený kapr? Poděkujte šikovnému rybáři a připravte mu za odměnu kapří karbanátky. A protože už je sezóna cuket, přidejte ji do připravovaného…
Ať už chystáte večeři nebo občerstvení na oslavu, tento recept se vám jistě bude hodit. Kynuté těsto z vody rozválíme na dva pláty a z každého nachystáme trojúhelníčky.…
Jedli jste už někdy tuňákové taštičky? Zkuste je upéct podle tohoto receptu. S těstem z kysané smetany se velmi dobře pracuje a můžete si je připravit s sebou do práce…
Ovocné knedlíky se připravují z nepřeberného množství různých těst. Tyto jsou z těsta odpalovaného, které je sice trochu pracnější, ale chuťově vynikající. Sami si…
Dezert z piškotů a pudinkového krému poklademe hroznovým vínem, potřeme kakaovou polevou a po ztuhnutí podáváme ozdobený šlehačkou a ovocem. Dezert zaujme krásným…
Mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům. I když mnozí si toto pečivo tak oblíbili, že ho pečou i během roku. A není divu, těsto je krásně nadýchané plné rozinek.…
Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a půlky mléka necháme vzejít kvásek.V míse zaděláme s kváskem hladké těsto a necháme asi 30 minut v teple kynout.Pak rozválíme nebo…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Jemný vanilkový krém ze smetany, cukru a žloutků skrytý pod křupavou karamelovou krustou je právem jedním z nejslavnějších dezertů. Smetanu svaříme s vanilkou, smícháme…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka. Misku překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme kvásek a…
Pokud už se vám začne sladké zajídat, vyzkoušejte toto krásné a lahodné nivové pečivo. Je docela rychlé a hlavně nenáročné na suroviny, výsledek je přitom nad očekávání.…
Velikonoce se blíží, tak si s námi zkuste upéct ořechového beránka podle tohoto léty prověřeného receptu. Pocukrovaný nebo politý polevou pak bude ozdobou každého stolu…
Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…
Tradiční velikonoční pečivo - mazanec se pekl už na Bílou sobotu aby byl nachystán na nedělní snídani. Ještě před ní ale hospodyňky šly s mazancem do kostela pro svaté…
Pečení beránka ze sladkého těsta patří mezi oblíbené velikonoční tradice. Po upečení je nejjednodušší zdobení vychladlého beránka lehce pocukrovat jemným moučkovým…
Jidáše, lahodné tradiční pečivo patřící ke svátkům jara, lehké na přípravu, zvlášť pokud máte pomocníka v domácí pekárně. Vytvarujete a upečete požadované tvary a…
Svátky jara doprovází koleda a potřeba koledníky obdarovat. Vajíčka jsou klasika, ale sladká, ozdobně vykrojená z lineckého těsta a slepená marmeládou jsou pro malé…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Beránek nesmí na Velikonoce jako tradiční symbol chybět. Vyzkoušejte tuto verzi s vlašskými ořechy a hořkou čokoládou. Beránka navíc provoní trochu rumu. Beránek s…
Dobrý, kynutý, dozlatova upečený mazanec s vůni rumu, chutí rozinek a mandlí si můžete upéct nejenom o Velikonocích, ale i ve tvaru vánočky na Vánoce. Nebo může potěšit…
Vafle jsou pochoutka původem z Belgie a Francie. Dokřupava upečené obdélníčky nebo srdíčka jsou ideální snídaní pro ty, co rádi startují den sladce. Do těsta můžete…
Královské chutě: Královna Camilla nemá problém si sama uvařit, sladké moc nemusí, ale miluje tenhle piškotový dort
Jaké jídlo jíš, takovou máš povahu: Zjistěte, co vaše oblíbené dobroty vypovídají o vaší osobnosti
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany