Losos pečený v papilotě s chřestem a vinnou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenChřest oloupeme po hlavičku. Vhodíme do kastrolu s vodou, kam jsme přidali 2 špetky soli, špetku cukru a šťávu z půlky citronu. V této lázni chřest vaříme asi 5 minut. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chřest oloupeme po hlavičku. Vhodíme do kastrolu s vodou, kam jsme přidali 2 špetky soli, špetku cukru a šťávu z půlky citronu. V této lázni chřest vaříme asi 5 minut. …
Nejprve připravíme korpus. Do mísy prosejeme mouku spolu s práškem do pečiva. Přidáme cukr, skořici, povolené máslo,rozklepneme celé vejce. Všechny případy spojíme v…
Troubu předehřejeme na 180°C. Do misky nebo většího hrnku dáme 100 ml vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme 1 ČL cukru, 1 PL mouky, promícháme vidličkou na kašičku…
Droždí promícháme s vlažnou vodu a trochou mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme vykynout, poté smícháme se zbytkem mouky, nastrouhaným eidamem, solí a olejem. Vypracujeme…
S těstem mi pomohla pekárna, ale lze i klasicky: Droždí a cukr rozmícháme na kašičku, přidáme vlažné mléko, žloutky, kůru, vanilkový cukr a mouku promíchanou se solí.…
Ze všeho nejdříve je potřeba naložit maso. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky. K masu přidáme pět lžic oleje, dvě lžíce sojové omáčky, lžíci…
Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a promícháme. Necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se špetkou soli,…
Zhruba 350 ml mléka s cukrem dáme hřát, mezitím ve zbytku mléka rozšleháme žloutky se škrobem. Za stálého míchání nebo prošlehávaní metličkou vlijeme do horkého mléka a…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto a necháme ho dobře vykynout (já zadělávám v DP).Zatímco těsto kyne, uvaříme hustý pudink z mléka, žloutku, cukru a…
V teplém mléku s trochou cukru a droždí zaděláme kvásek. Z mouky, kvásku a zbytku surovin vymícháme hladké, nelepivé těsto. Pomoučíme a necháme asi hodinku kynout.…
Nejprve připravte čokoládovou ganache na krém. Je potřeba, aby se pořádně vychladila. V ideálním případě nachystejte den předem a nechte ji chladit v lednici přes noc.…
Mouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, změklým máslem nebo Herou, žloutkem, špetkou soli a mlékem a uhněteme hladké těsto. To dáme do lednice…
Obě mouky smíchejte se solí a sodou. Přidejte na menší kousky pokrájené máslo, žloutek a zpracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici.Kapustu…
Den předem smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, odstavíme a vsypeme nalámanou čokoládu. Mícháme, až se čokoláda úplně rozpustí, pak necháme vychladnout a…
Prosátou mouku dáme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, vsypeme droždí, trochu pocukrujeme a zalijeme troškou vlahého mléka a počkáme 5 minut.Pak…
Prosátou mouku dáme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, vsypeme droždí, trochu pocukrujeme a zalijeme troškou vlahého mléka a počkáme 5 minut.Pak…
Brambory uvařte a prolisujte. Až je budete mít připravené, rozprostřete prolisované brambory na pracovní plochu a nechte vychladnout.Poté rozpusťte máslo a přidejte ho k…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné nudličky nebo, pokud moc pospícháme, nastrouháme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, stejně tak pórek. Cibuli a petrželku nasekáme…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první dáme vlažné mléko, pak olej, vejce, prosátou mouku smíchanou se solí, nahoru…
Dozrává vám na zahrádce muchovnik alias indiánské borůvky? Nebo nějaké jiné drobné bobulovité ovoce? Připravte z něj drobenkový, rumem vonící nekynutý koláč. Příprava…
Ovocné knedlíky jsou zde ozvláštněny kostičkou bílé čokolády, která se vařením rozpustí a dodá meruňkám zvláštní sladkou příchuť. Je jen na vás, zda budete podávat se…
Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je…
Vezmeme mísu a do ní dáme mouky, cukry, sůl a sušené droždí. Promícháme, přidáme rozpuštěné máslo (nebo Heru), žloutek a nakonec směs vlažné vody s mlékem nebo jen mléko…
Sezona švestek nám přináší nejen slivovici, ale především šťavnaté koláče, které všichni milujeme. Tyto koláče pečeme z různých těst a švestky na nich můžeme doplnit…
Podle Ladislava Špačka lze konzumovat chlebíčky jen jedním způsobem: Vlezte si do vany, zhasněte a jezte, říká expert na etiketu
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Hovězí na česneku a na smetaně: Připravené v tlakovém hrnci je báječně šťavnaté, má výraznější chuť a za hodinu je hotové