Škvarkový koláč (placky)
Recept ještě nebyl hodnocenŠkvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou a mají mnoho využití. Jedním z nich je škvarkový koláč, který můžete konzumovat samotný, nebo jako přílohu k dršťkové či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Škvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou a mají mnoho využití. Jedním z nich je škvarkový koláč, který můžete konzumovat samotný, nebo jako přílohu k dršťkové či…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
V míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme do směsi máslo a zpracujeme tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidáme žloutek, vodu a zapracujeme do těsta, které vložíme asi na…
Mléko s moukou, vanilkovým cukrem, žloutkem a ořechy uvaříme do husté kaše a necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přimícháme vychladlou kaši a našleháme…
Cukrové polevy - cukr prosít, pak smíchat s tekutinou a vařečkou dobře utřít - cca 5 min. Bílkové polevy - cukr prosít, přidat ostatní ingredience a vše utřít na…
Nejprve připravíme náplň. Ořechy nasucho opražíme a umeleme.V rendlíku svaříme mléko s máslem a oběma cukry. Když začne vřít, vmícháme ořechy a med a vypneme. Necháme…
2 pláty položíme na plech, trochu mlieka dáme variť spolu s cukrom, vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy a žĺtok, vylejeme to do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý…
Kdo by nemiloval babiččiny moučníky, které nám s láskou chystá podle svých ověřených receptů. Připomeňte si s námi oblíbené vázané koláčky, které můžete naplnit dle…
Bílky vyšleháme s pískovým cukrem do husté pěny, následně přidáváme po jednom žloutky, po částech kakao a mouku.Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v…
Univerzální těsto na koláče, které můžete plnit jakoukoliv náplní. Pro tuto slavnostní příležitost si dáme záležet na jejich vzhledu a vybereme náplně, které se…
V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát…
Klasické tiramisu moc dobře známe. Spojení lahodného krému, piškotů a kávy ovoněné pikantním likérem. V tomto receptu je navíc ještě vrstva sladkých banánů. Zároveň je…
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je…
Křehké plněné šátečky jsou velmi oblíbeným moučníkem v mnoha českých kuchyních. Dají se připravit nasladko i naslano. My tentokrát v náplni zkombinujeme strouhaná jablka…
Dia vánočka je skvělá pro všechny, kteří si chtějí vychutnat tradiční vánoční pečivo i bez cukru. Tato lehká a jemná varianta vánočky si uchovává svou klasickou vláčnost…
Nepostradatelnou součástí vánoční svátků je vaječný koňak. Zapomeňte na ten kupovaný a připravte si domácí, který vám zpříjemní váš den. Koňak můžete nadělit i svým…
Nápadné, sněhově bílé cukroví božské chuti. I tak by se daly nazvat křehké bílkové tyčinky, plněné čokoládovým krémem, které se v ústech doslova rozplývají. Příprava je…
Mleté ořechy ve spojení s křehkým těstem, rybízovým džemem a čokoládovou polevou vytvoří neodolatelné řezy nejen na sváteční stůl. Potěšte své blízké tímto lahodným…
Tento dozlatova upečený sladký bochánek se podává na Boží hod velikonoční a potěší malé i velké koledníky. Připravíte ho snadno, z kynutého těsta, které je voňavé po…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Uděláme těsto a dáme péct. Poté ušleháme náplň a uděláme polevu, kterou povaříme a necháme trochu vychladnout. Obojí nalijeme na buchtu a dáme do lednice ztuhnout.
Pokud je vám pravý tatarský biftek z nějakého důvodu nedostupný, můžete svůj mlsný jazyk ošálit touto napodobeninou. Maso je zde nahrazeno bramborami (salámem nebo…