Estonský kringel
Recept ještě nebyl hodnocenZ teplého mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek. Těsto: Smícháme mouku se špetkou soli. Přidáme změklé máslo, žloutek a zbytek cukru. Přidáme vytvořený kvásek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z teplého mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek. Těsto: Smícháme mouku se špetkou soli. Přidáme změklé máslo, žloutek a zbytek cukru. Přidáme vytvořený kvásek…
Salát opláchneme a necháme jej v ledničce ve vodě, aby byl křupavý.Na přípravu krutonů nakrájíme plátky bagety na kostičky, rozložíme je na plech a dáváme do trouby…
Perfektní koláč neexistuje. Anebo? Drobenku si většinou spojujeme s ovocnými moučníky, ale tato čokoládová varianta na vláčném tvarohovém dezertu vás rozhodně nezklame a…
Tak tyhle kuličky prostě nemají chybu, jsou úžasně dobré, vláčné a jejich příprava nezabere příliš mnoho času. I když vlastně jedna malá chybičky by se našla, mizí hned…
Pokud toužíte po vláčné bábovce, která vás nebude dusit, tahle tvarohová bábovka je ta pravá. Nadýchané máslové těsto s kakaovým mramorováním je díky tvarohu šťavnaté a…
Na vál prosijete mouku, přidáte na kousky nakrájené máslo, sůl a studenou vodu. Důkladně propracujete a zaděláte pevné těsto, které necháte chvíli odpočinout. Kulatou…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta…
Vosí hnízda nebo včelí úly? Název je různý, ale jedná se o tentýž druh nepečeného cukroví. Kakaové těsto z piškotů voní rumem a je naplněné máslovým krémem. Je to tak…
Masarykovo cukroví je snadné na přípravu a ideální pro ty, kteří s pečením nemají velké zkušenosti. Tradičně se připravuje z křehkého těsta s lískovými nebo vlašskými…
Hledáte recept, podle kterého upečete dobré domácí pečivo? Pokud ano a nedržíte zrovna novoroční dietu, vyzkoušejte tyto skvělé a křupavé škvarkové pagáče. S těstem se…
Co připravit k nedělnímu odpolednímu mlsání? Co takhle vsadit na osvědčenou klasiku, bavorské vdolečky se švestkovými povidly a kopečkem oslazeného tvarohu? Vězte, že to…
Dobrotami napěchované mazance se mohou stát o svátcích jara vhodným dárkem pro návštěvy či vaše blízké. Opravdu výborné minimazance budou odměnou za dobře vypracované…
Těsto podle tohoto jednoduchého receptu vám pomůže vypracovat i domácí pekárna a je jen na vás, jestli z něj usmažíte koblihy, vdolky nebo šišky. Ty jsou vynikající…
Tento dozlatova upečený sladký bochánek se podává na Boží hod velikonoční a potěší malé i velké koledníky. Připravíte ho snadno, z kynutého těsta, které je voňavé po…
Tento tvarohový koláč, je lahodný a nadýchaný sladký pokrm, který potěší všechny milovníky jemných a krémových chutí. Spojuje svěžest tvarohu s lehkým těstem, což…
Tento tvarohový koláč, je lahodný a nadýchaný sladký pokrm, který potěší všechny milovníky jemných a krémových chutí. Spojuje svěžest tvarohu s lehkým těstem, což…
Zapneme troubu na 190st. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmíchat žloutky a pak cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Nešlehat!Směs rychle rozetřeme…
Zaděláme si kvásek a necháme jej v teple vyběhnout. Obě mouky prosijeme. Přidáme sůl, cukr, citr. kůru, kvásek, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo s olejem. Zbylým mlékem…
Mléko s cukrem necháme přejít varem. Do vařicího mléka s cukrem nasypeme strouhaná ořechová jádra a za stáleho míchání necháme chvili povařit.Sejmeme z ohně, vmícháme…
Mléko s cukrem necháme přejít varem. Do vařicího mléka s cukrem nasypeme strouhaná ořechová jádra a za stáleho míchání necháme chvili povařit.Sejmeme z ohně, vmícháme…
Oloupané brambory nastrouháme najemno, prsty zlehka promícháme s moukou přidáme rozmíchané vejce se žloutkem, rozpuštěné máslo a sůl a rychle zpracujeme na těsto. Těsto…
Máte ještě místo na svátečním stole? Zkuste ho zaplnit touto výbornou roládou z nepečeného těsta s máslovým krémem. Těsto připravené z Esíček, kávy, rumu a kakaa chutná…
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba…