Cop s kandovaným ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenUmícháme kynuté těsto, necháme 1 hodinu kynout, poté rozdělíme na 3 stejné díly, rozválíme na obdélník, každý naplníme kandovaným ovocem a stočíme do ruličky. Potom z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Umícháme kynuté těsto, necháme 1 hodinu kynout, poté rozdělíme na 3 stejné díly, rozválíme na obdélník, každý naplníme kandovaným ovocem a stočíme do ruličky. Potom z…
Tyto řezy, někdy též nazývané Cikánské řezy, mají v sobě všechno, na čem si můžete pochutnat. Najdete v nich ořechy, pikantní marmeládu i křupavý povrch. Zaručeně vám…
Sušenky podobné prodávaným KOKA jsou nejen velmi oblíbené, ale používají se často i jako základ pro nepečené dorty. Jsou nenáročné na přípravu a s jejich pečením vám…
Boží milosti jsou tradiční smaženým moučníkem pro radost dětí i dospělých. Kromě jejich kynuté varianty můžete zkusit tyto z lehkého vinného těsta. Bohatě pocukrované do…
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme trochu soli, špetku muškátového květu, 3 žloutky, promícháme a vmícháme sníh a utvoříme z toho těsto. Tvoříme kouličky, které…
Cukr, máslo a žloutky utřeme a přidáme do mouky a zpracujeme v těsto, necháme do rána v lednici odpočinout a před zpracováním necháme při pokojové teplotě povolit,…
Cukr, máslo a žloutky utřeme a přidáme do mouky a zpracujeme v těsto, necháme do rána v lednici odpočinout a před zpracováním necháme při pokojové teplotě povolit,…
Z přísad vypracujeme makové těsto, necháme odpočinout, rozválíme na 2mm a vykrajujeme různé tvary, které upečeme při 150 °c asi 8 minut. Na krém vyšleháme máslo s oběma…
Do misky připravíme kvásek z 1 lžíce mouky , 2 lžic vlahého mléka, 1 lžičky cukru a 20 g droždí. Promícháme, zakryjeme a necháme na teplém místě vzejít.Zatím do mísy…
Umícháme žloutky, vejce, cukr a med. Pak lehce vmícháme střídavě sníh a mouku se sodou. Pečeme na plechu s pečícím papírem dozlatova. Upečenou roládu stočíme s papírem.…
Na vál dáme mouku, krupicový cukr, mleté ořechy, změklé máslo, žloutek a 1 sáček vanilkového cukru. Ze všech těchto surovin dobře zpracujeme těsto.Do mlýnku na maso…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme minimálně 2 hodiny, nejlépe ovšem přes noc na chladném místě odpočinout. Těstem naplníme formičky na košíčky, které…
Mouku prosejeme do mísy a smícháme s kypřícím práškem, cukrem a kakaem. V mléce rozmícháme vejce a olej a vlijeme do suchých surovin. Vše prošleháme ručním šlehačem…
Mrkev uvaříme a nakrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájené okurky.Dále přidáme nakrájenou cibuli ze zavináčů, nakrájené zavináče a hrášek.Žloutky, olej a sůl…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
Tyčinky, potřené rybízovou marmeládou, s mletými oříšky, voní po skořici a hřebíčku. Překvapí vás svojí lahodnou chutí a získají tak své pravidelné místo mezi cukrovím,…
Boží milosti, známé též pod názvem fánky, spoustě z nás připomenou dětství. Tradiční sladké smažené cukroví se připravuje buď v období masopustu, nebo jako odměna…
Čas jablíček ve spíži se zvolna krátí a je potřeba je zpracovat. Co takhle připravit si na tento víkend úžasný strouhaný jablečný koláč? Věřte tomu, že ho nepřipravíte…
Závin s jablečnou náplní ovoněnou skořicí, s rozinkami a ořechy, je klasika, na kterou mnoho z nás nedá dopustit. Tentokrát ho upečeme z tenkého těsta připraveného ze…
Vaječný koňak neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře. Pro ty, kteří se obávají likéru ze syrových žloutků, přinášíme variantu s tepelnou úpravou ve vodní lázni.…
Vypracujeme těsto a necháme 30 minut v lednici.Pak plníme do nevymazaných formiček a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 stupních 12-15 minut.Teplé vyklopíme.Vychladlé…
Do pekárny dáme první tekuté, potom ostatní suroviny a nakonec dáme droždí. Zapneme pekárnu na program Dough -Těsto.Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části a z každé části…
Lískové ořechy před použitím na několik hodin namočíme do vlažné vody.Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, kakao, žloutek, máslo. Vše propracujeme a přidáme ořechy,…
Kysané zelí ze sudu krok za krokem: Od krouhání přes udusání po kvašení. Důležité je správné množství soli a pečlivá hygiena
Proč navštívit Jižní Tyrolsko? Dobrým důvodem je zdejší chřest, místní farmář prozradil, jak si jej nejlépe vychutnat
Jídla ze zbytků mohou být hvězdami jídelníčku: Smaženka stojí pár korun, mrkvovou pomazánku máte za chvilku