Jarní polévka s krupicovými noky
Recept ještě nebyl hodnocenTalíř horké polévky, plné zeleniny, neodmítne nikdo. Jarní polévku, s brokolicí, mrkví a krupicovými nočky, připravíte velice jednoduše za pouhou půlhodinu. Poslouží ať…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Talíř horké polévky, plné zeleniny, neodmítne nikdo. Jarní polévku, s brokolicí, mrkví a krupicovými nočky, připravíte velice jednoduše za pouhou půlhodinu. Poslouží ať…
Valašské frgály jsou vynikající koláče z kynutého těsta a drobenky. Že byste si netroufli na takovou specialitu? S tímto receptem se nemusíte ničeho bát a můžete…
Perníčky už nejsou záležitostí pouze vánočních svátků, stejně tak je můžete s dětmi upéct i na Velikonoce. A jelikož se dětem zpravidla nechce čekat než změknou, máme…
Perníčky už nejsou záležitostí pouze vánočních svátků, stejně tak je můžete s dětmi upéct i na Velikonoce. A jelikož se dětem zpravidla nechce čekat než změknou, máme…
Frgály jsou tradiční krajová specialita z Valašska, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo…
Do vyšší mísy dáme změklé máslo, cukr a žloutky a hnětacími metlami ručním el. šlehačem krátce promícháme. Poté po častech ( asi tak natřikrát) přisypeme mouku a vždy…
Perfektní recept pro všechny milovníky sladkých obědů. Měkoučké kynuté buchtičky přelité lahodným pudinkovým krémem vám jistě zachutnají. Neváhejte a zkuste si je…
Po nedělním obědě je zapotřebí sladké tečky. Pojďte zkusit upéct koláče z těsta s majonézou. S těstem se dobře pracuje, je hebké a voňavé. Koláče díky majonéze vydrží…
V míse rozetřeme droždí s cukrem, 4 lžícemi mouky a 8 lžícemi mléka a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout (já to dávám do peřinky).Poté přidáme mouku, rozpuštěné…
Koláčky se už celé generace řadí mezi velmi oblíbené moučníky, zejména pokud mají správný poměr těsta a náplně. Zkuste si křehké drobné pečivo podle osvědčeného receptu…
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený…
Kdo má v kuchyni domácí pekárnu, může si takřka bezpracně připravit skvělý velikonoční mazanec. Nebude sice tak kulatý, jako ten bez formy, ale na jeho chuti to nic…
Za pomoci originálních tvořítek můžete nejmenší koledníkům připravit nepečená velikonoční vajíčka, kuřátka nebo zajíčky. Na výběr máte ze dvou těst a náplní. Jak figurky…
Zvláštní, velmi křehké těsto, pečené na obyčejném kancelářském papíru, aby se dalo dobře přenášet. Nadýchaný krém je až příliš jemný, proto ho doporučujeme ještě…
Jidáše bychom měli podle tradice jíst na Zelený čtvrtek za svítání, prý pak budeme zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli v…
Holandská omáčka je typická pro francouzskou kuchyni. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající omáčku z několika málo surovin, která je dokonale jemná a skvěle chutná.…
Použití majonézy ve sladkém pečivu je neobvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Právě díky majonéze v těstě budou tyto koláče jemné, vláčné a déle vydrží jako čerstvé…
Použití majonézy ve sladkém pečivu je neobvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Právě díky majonéze v těstě budou tyto koláče jemné, vláčné a déle vydrží jako čerstvé…
Pokud jste majitelé domácí pekárny, jistě se vám bude hodit recept na tyto houstičky, babičky jim též říkají žemličky. Jsou tak jednoduché, že je zvládne i pekař…
Tak tyhle tyčinky nemají žádnou chybu! Jejich příprava je rychlá, snadná a výsledek vás naprosto ohromí. Připravte si podle tohoto receptu tyčinky pokaždé trochu jinak,…
V míse promícháme mléko s droždím a necháme 10 minut odležet. Toto se dělá proto, abychom aktivovali droždí, které v mléku začne bublat. Pokud ne, bylo špatné a je nutné…
V míse smícháme mouky, sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5 minut vykynout kvásek, pak přidáme…
Tvarohové koláče patří mezi klasiku, kterou dědíme z generace na generaci. Možná i vy máte v šuplíku nějaký ten babiččin osvědčený recept. Tentokrát jsme se ale rozhodli…
Žloutky ušlehat s cukrem a vodou na hustší hmotu,přidát mouku smíchanou s práškem do peč.a kakaem,nakonec lehce promíchat s ušlehaným sněhem z bílků.Nalít na plech…