Aperitiv - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Cinzano je italská značka vermutu. Receptura je tajná, ale můžete v něm cítit např. muškátový oříšek, jalovec, koriandr, pomerančovou kůru a hřebíček, jako hořčina se používá pelyněk. Podává se dobře vychlazený jako aperitiv, nebo se používá jako základ do koktejlů.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Aperitiv je malé množství alkoholu, které se podává asi 15-20 minut před servírováním jídla. Zpříjemní čekání na pokrm a zároveň nabudí chuťové pohárky. Může být lehký ve formě sektu, bílého nebo červeného vína, sladký - cinzano nebo portské víno, hořké nebo hořkosladké Fernet Stock, Becherovka. Vše se nalévá vychlazené a bez přidané vody.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý máslový pudinkový krém: Díky jednoduchým radám bude krásně hladký a cukroví zvláční i dochutí
Dýně se hodí i do domácí snídaňové granoly. Křupavá dobrota se snadno připravuje a provoní celý dům
Těhotnej kuchař radí, jak na dokonale křupavé bramboráky. Dávejte pozor na teplotu použitého mléka, říká známý influencer