Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolice je velká hromada vitaminů a minerálů v zeleném kabátku

Brokolice je velká hromada vitaminů a minerálů v zeleném kabátku

Brokolice je rostlina, která je jedním z druhů kapusty a také je příbuzná květáku. Má podobné použití jako jiné druhy košťálové zeleniny, hodí se do polévek, k přípravě placiček či moderního quiche, výborná bude i na pizze nebo ve svěžím salátu.

Jak zacházet s brokolicí

Brokolici si můžete vypěstovat vlastní, není to tak náročné. Důležité je ji správně omýt a skladovat, aby vydržela co nejdéle čerstvá. Nejjistější je ji zamrazit, ale i to vyžaduje vhodný postup.

Brokolicové polévky

Brokolicová polévka je snadná a rychlá, a jelikož se jedná o tzv. krém, je také sytá a krásně prohřeje. Receptů na její přípravu existuje velké množství, z nichž některé zvládnou i začátečníci.

 

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty

Naposledy jste si prohlédli