Brokolice je velká hromada vitaminů a minerálů v zeleném kabátku

Brokolice je rostlina, která je jedním z druhů kapusty a také je příbuzná květáku. Má podobné použití jako jiné druhy košťálové zeleniny, hodí se do polévek, k přípravě placiček či moderního quiche, výborná bude i na pizze nebo ve svěžím salátu.
Jak zacházet s brokolicí
Brokolici si můžete vypěstovat vlastní, není to tak náročné. Důležité je ji správně omýt a skladovat, aby vydržela co nejdéle čerstvá. Nejjistější je ji zamrazit, ale i to vyžaduje vhodný postup.
Brokolicové polévky
Brokolicová polévka je snadná a rychlá, a jelikož se jedná o tzv. krém, je také sytá a krásně prohřeje. Receptů na její přípravu existuje velké množství, z nichž některé zvládnou i začátečníci.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více