Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená nebo také salátová řepa je superpotravina, kterou byste neměli opomíjet

Červená nebo také salátová řepa je superpotravina, kterou byste neměli opomíjet

Červená nebo také salátová řepa je kořenová zelenina, která se pyšní označením superpotravina. Je to proto, že obsahuje látky prospěšné lidskému zdraví, např. betain podporuje činnost jater, barvivo betanin zpevňuje vlásečnice, dále je to sodík, vápník, hořčík, draslík a mnoho dalších.

Použití červené řepy v kuchyni

Jak už označení „salátová“ napovídá, červenou řepu využijete hlavně při výrobě svěžích salátů. Hodí se ale také na výrobu pomazánek nebo hummusuNakládanou červenou řepu použijete jako přílohu a bez červené řepy se neobejdete při vaření boršče

 

 

Více

1 2 3 4

Další témata

Další recepty