Červená nebo také salátová řepa je superpotravina, kterou byste neměli opomíjet
Červená nebo také salátová řepa je kořenová zelenina, která se pyšní označením superpotravina. Je to proto, že obsahuje látky prospěšné lidskému zdraví, např. betain podporuje činnost jater, barvivo betanin zpevňuje vlásečnice, dále je to sodík, vápník, hořčík, draslík a mnoho dalších.
Použití červené řepy v kuchyni
Jak už označení „salátová“ napovídá, červenou řepu využijete hlavně při výrobě svěžích salátů. Hodí se ale také na výrobu pomazánek nebo hummusu. Nakládanou červenou řepu použijete jako přílohu a bez červené řepy se neobejdete při vaření boršče.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12