Červená nebo také salátová řepa je superpotravina, kterou byste neměli opomíjet
Červená nebo také salátová řepa je kořenová zelenina, která se pyšní označením superpotravina. Je to proto, že obsahuje látky prospěšné lidskému zdraví, např. betain podporuje činnost jater, barvivo betanin zpevňuje vlásečnice, dále je to sodík, vápník, hořčík, draslík a mnoho dalších.
Použití červené řepy v kuchyni
Jak už označení „salátová“ napovídá, červenou řepu využijete hlavně při výrobě svěžích salátů. Hodí se ale také na výrobu pomazánek nebo hummusu. Nakládanou červenou řepu použijete jako přílohu a bez červené řepy se neobejdete při vaření boršče.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstování rajčat na balkoně? Ven až po třech zmrzlých a pak to chce správnou zálivku i každodenní péči, aby byla úroda bohatá
Svatá přikázání pro božskou drůběž: Osvědčené rady našich babiček, jak na skvělá kuřata
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem