Červená nebo také salátová řepa je superpotravina, kterou byste neměli opomíjet
Červená nebo také salátová řepa je kořenová zelenina, která se pyšní označením superpotravina. Je to proto, že obsahuje látky prospěšné lidskému zdraví, např. betain podporuje činnost jater, barvivo betanin zpevňuje vlásečnice, dále je to sodík, vápník, hořčík, draslík a mnoho dalších.
Použití červené řepy v kuchyni
Jak už označení „salátová“ napovídá, červenou řepu využijete hlavně při výrobě svěžích salátů. Hodí se ale také na výrobu pomazánek nebo hummusu. Nakládanou červenou řepu použijete jako přílohu a bez červené řepy se neobejdete při vaření boršče.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nahradit dětem lepek v běžných potravinách? Místo strouhanky lze použít kukuřičné lupínky, omáčky zahustí zelenina
Dušená kuřecí srdíčka jsou nejlepší na smetaně a pikantnost dodá hořčice. Chutnají luxusně, a přitom vyjdou na pár korun
Tip na výlet do historického města Žatec