Cuketa je perfektní neutrální potravinou, kterou využijete do slaných i sladkých jídel.
Ať už chceme nebo ne, cuket máme všichni vždy nadbytek, a tak není dobrých receptů, jak je zužitkovat, nikdy moc. Výhodou je, že je cuketa velmi variabilní a chuťově neutrální, a tak se dá použít skutečně kamkoliv, dokonce i do sladkých receptů.
Cuketu připravíte na grilu, v troubě i na pánvi
Podle zvoleného receptu si můžete zvolit, jakým způsobem cuketu připravíte.
- V letní sezóně bude ideální cuketa na grilu, který ale snadno nahradí trouba.
- Další možností je i pánev, která je ideální na cuketu v těstíčku nebo trojobalu.
- Moderním způsobem je poté využití horkovzdušné fritézy.
Nejoblíbenější slané a sladké recepty z cukety
Co se týče využití, cuketa najde uplatnění jak ve slaných, tak i sladkých receptech. Když pomineme, že se dá jíst cuketa samostatně, chutná také skvěle například v kombinaci s kuřecím nebo mletým masem, z čehož vznikne skvělá směs na topinky i těstoviny. Ze sladkých receptů je nejznámější asi cuketový perník, který je díky ní nádherně vláčný.
Předchozí 1 2 3 4 5 … 11 Další
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Starověký fast food aneb Rychlé občerstvení ve starém Římě: Pečený úhoř, sýr s medem a teplé klobásy se zapíjely vínem
Pozor na bedly! Některé mohou být jedovaté, jiné jsou nejedlé, všímat si musíme hlavně jednoho znaku
Náš jazyk vnímá pět základních chutí. Znáte je všechny? A co znamená chuť umami?