Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa je perfektní neutrální potravinou, kterou využijete do slaných i sladkých jídel.

Cuketa je perfektní neutrální potravinou, kterou využijete do slaných i sladkých jídel.

Ať už chceme nebo ne, cuket máme všichni vždy nadbytek, a tak není dobrých receptů, jak je zužitkovat, nikdy moc. Výhodou je, že je cuketa velmi variabilní a chuťově neutrální, a tak se dá použít skutečně kamkoliv, dokonce i do sladkých receptů

Cuketu připravíte na grilu, v troubě i na pánvi 

Podle zvoleného receptu si můžete zvolit, jakým způsobem cuketu připravíte.

  • V letní sezóně bude ideální cuketa na grilu, který ale snadno nahradí trouba.
  • Další možností je i pánev, která je ideální na cuketu v těstíčku nebo trojobalu. 
  • Moderním způsobem je poté využití horkovzdušné fritézy

Nejoblíbenější slané a sladké recepty z cukety 

Co se týče využití, cuketa najde uplatnění jak ve slaných, tak i sladkých receptech. Když pomineme, že se dá jíst cuketa samostatně, chutná také skvěle například v kombinaci s kuřecím nebo mletým masem, z čehož vznikne skvělá směs na topinky i těstoviny. Ze sladkých receptů je nejznámější asi cuketový perník, který je díky ní nádherně vláčný.   

Více

1 6 7 8 9 10 11

Další témata

Další recepty