Bez cukroví si období Vánoc dokážeme těžko představit. Jaké druhy jsou nejoblíbenější?
Právě s obdobím Vánoc si nejčastěji lidé pojí babiččino vánoční cukroví, které provonělo celý domov. Ale cukroví se už nepeče jen v adventním čase, ale je skvělým sladkým drobným občerstvením i na svatbu, oslavu či o Velikonocích. Každá rodina má své osvědčené postupy a recepty, ale třeba vám náš seriál "Cukroví" přinese nějaké rady, tipy a vychytávky, které dovedou vaše výtvory k dokonalosti.
Nejoblíbenější druhy cukroví
Každá rodina má své oblíbené cukroví, ale pár z nich se peče snad u každého.
- Linecké a strojkové cukroví,
- vanilkové a pařížské rohlíčky,
- perníčky,
- vosí hnízda,
- trubičky a ořechy plněné krémem,
- pracny,
- košíčky,
- kokosky a pusinky z bílků,
- různé nepečené kuličky.
Neobvyklé druhy cukroví
Pokud vás tradiční sladké cukroví příliš neláká, můžete vyzkoušet i modernější druhy. Oblíbené je například cukroví s pistáciovým krémem, nepečené cukroví ze sušeného mléka, a pokud chcete něco o chlup zdravějšího, vyzkoušejte cukroví z datlové pasty.
Druhá adventní neděle
Předchozí 1 … 16 17 18 19 20 Další
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře